Wokschotel met runderreepjes, paksoi en paprika recept

Heb je weinig tijd, maar wil je toch lekker en gezond eten? Dan is dit het recept dat je nodig hebt!

Deze heerlijke wokschotel staat binnen 15 minuten op tafel, is koolhydraatarm en bevat veel eiwitten. Na het eten van dit gerecht ben je lang verzadigd en zal je niet snel naar een (ongezonde) snack grijpen: fijn als je graag wat kilo’s wilt verliezen!

Vergeet kant-en-klare maaltijden: dit gerecht is snel, gezond én lekker.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 460 kcal (calorieën)
Eiwitten: 40 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 25 gram
Vezels: 9 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 150 gram runderreepjes naturel
  • 200 gram paksoi
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 paprika (kleur naar wens)
  • 1 kleine ui (50 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram ongezouten cashewnoten
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: verse rode peper, sesamolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de paksoi in grove stukken, de paprika in stukjes en de ui in halve ringen.
  2. Pers de knoflook.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan of grote koekenpan en voeg de runderreepjes en de ui toe. Bak circa 2 minuten op hoog vuur.
  4. Optioneel: snijd een (deel van) de rode peper fijn en voeg aan de wokpan toe.
  5. Draai het vuur wat lager en voeg de knoflook, de paksoi, de paprika en de spinazie toe. Roerbak 3-5 minuten, totdat de runderreepjes gaar zijn en de groenten beetgaar zijn.
  6. Optioneel: voeg een paar druppels sesamolie toe en schep goed door.
  7. Breng het geheel op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
  8. Garneer met de cashewnoten.