Wokgerecht met kippendijfilet en quinoa
Dit is een snel en simpel gerecht; ideaal als je weinig hebt om te koken en toch gezond wilt eten. Het zit bomvol groenten die veel vitamines, mineralen en vezels bevatten.
Quinoa is een goede vervanging voor rijst en past goed bij dit gerecht. Deze ‘superfood’ is een bron van langzame koolhydraten en bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E.
Daarnaast is het van nature glutenvrij en helpt het je tijdens het afvallen.
Voedingswaarden van dit recept
- 563 kcal
- Eiwitten: 45 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Vetten: 23 gram
- Vezels: 12 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram kipdijfilet
- 1 grote vleestomaat (250 gram)
- 1 kleine ui (100 gram)
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram champignons
- 40 gram quinoa
- 3 tl kerriepoeder
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder.
- Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en snijd de champignons in plakjes.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kip circa 4 minuten op hoog vuur.
- Optioneel: pers de knoflook en voeg aan de koekenpan toe.
- Voeg de ui, champignons en tomatenblokjes toe en bak circa 4 minuten.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
- Breng het gerecht op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
- Serveer het wokgerecht met de quinoa.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: