Wokgerecht met kippendijfilet en quinoa
Dit is een snel en simpel gerecht; ideaal als je weinig hebt om te koken en toch gezond wilt eten. Het zit bomvol groenten die veel vitamines, mineralen en vezels bevatten.
Quinoa is een goede vervanging voor rijst en past goed bij dit gerecht. Deze ‘superfood’ is een bron van langzame koolhydraten en bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E.
Daarnaast is het van nature glutenvrij en helpt het je tijdens het afvallen.
Voedingswaarden van dit recept
- 563 kcal
- Eiwitten: 45 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Vetten: 23 gram
- Vezels: 12 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram kipdijfilet
- 1 grote vleestomaat (250 gram)
- 1 kleine ui (100 gram)
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram champignons
- 40 gram quinoa
- 3 tl kerriepoeder
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder.
- Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en snijd de champignons in plakjes.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kip circa 4 minuten op hoog vuur.
- Optioneel: pers de knoflook en voeg aan de koekenpan toe.
- Voeg de ui, champignons en tomatenblokjes toe en bak circa 4 minuten.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
- Breng het gerecht op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
- Serveer het wokgerecht met de quinoa.

Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: