Quinoa salade met pistachenoten en granaatappelpitjes recept

Een heerlijk frisse, zomerse salade die gemakkelijk te bereiden is. Eet deze salade als lunch of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd. Ook lekker in de winter bij een kom soep!

Het is aan te raden om dagelijks een portie rauwkost te eten. Zo haal je het meeste uit de vitamines en mineralen die in groentes zitten. Met deze salade krijg je veel essentiële voedingstoffen (waaronder vezels, eiwitten en gezonde vetten) binnen die bijdragen aan het verliezen van ongewenst vet.

Voedingswaarde van dit recept:

Energie: 500 kcal (calorieën)
Koolhydraten: 51 gram
Vezels: 14 gram
Suikers: 10 gram
Eiwitten: 14 gram
Vetten: 17,6 gram

Ingrediënten voor 1 persoon:

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, de honing, het citroensap en een snuf zeezout en zwarte peper.
  3. Hak de pistachenoten en rasp de wortel.
  4. Doe de pistachenoten, wortel, gekookte quinoa, spinazie, granaatappelpitjes en tuinerwtjes in een kom en hussel door elkaar.
  5. Schep de salade op een bord en druppel de dressing erover.