Quinoa salade met pistachenoten en granaatappelpitjes
Een heerlijke, frisse salade die gemakkelijk te bereiden is. Eet deze salade als lunch of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd.
Lekker in de lente of zomer, maar ook lekker in de winter bij een kom soep!
Het is aan te raden om dagelijks een portie rauwkost te eten. Zo haal je het meeste uit de vitamines en mineralen die in groenten zitten.
Met deze salade krijg je veel essentiële voedingsstoffen (waaronder vezels, eiwitten en gezonde vetten) binnen die bijdragen aan het verliezen van ongewenst vet.
Voedingswaarden van dit recept
- 458 kcal
- Eiwitten: 13 gram
- Koolhydraten: 45 gram
- Vetten: 22 gram
- Vezels: 10 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 30 gram quinoa
- 100 gram wortel
- 50 gram verse spinazie
- 35 gram tuinerwtjes
- 50 gram granaatappelpitjes
- 20 gram ongezouten pistachenoten
- 1 tl honing
- 1 el citroensap
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Maak een dressing van de olijfolie, de honing, het citroensap en een snuf zeezout en zwarte peper.
- Hak de pistachenoten en rasp de wortel.
- Doe de pistachenoten, wortel, gekookte quinoa, spinazie, granaatappelpitjes en tuinerwtjes in een kom en hussel door elkaar.
- Schep de salade op een bord en druppel de dressing erover.
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: