Paddenstoelen met bloemkoolroosjes en spinazie recept

Deze schotel van paddenstoelen, bloemkool en spinazie is ideaal om te serveren als bijgerecht bij een stukje vlees of vis naar keuze. Je kan er ook voor kiezen om het vegetarisch te houden; paddenstoelen dienen namelijk goed als vleesvervanger. Kook er in dat geval 40 gram quinoa, boekweit of zilvervliesrijst bij en serveer het gerecht met 100 gram Hüttenkäse.

Dit gerecht is rijk aan de mineralen calcium, mangaan, magnesium en seleen. Daarnaast bevat het veel vitamine C, vitamine K en B-vitaminen.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 283 kcal (calorieën)
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 11 gram
Vezels: 13 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 rode ui (120 gram)
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode chilipeper of 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 el citroensap
  • Takje verse peterselie
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom deze in circa 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de paddenstoelen in plakjes, snipper de ui, pers de knoflook en hak de chilipeper fijn.
  3. Verhit een eetlepel olie in een diepe koekenpan en fruit de ui, knoflook en chilipeper kort aan.
  4. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze al roerend in enkele minuten gaar.
  5. Voeg de gestoomde bloemkool en spinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie is geslonken.
  6. Breng het geheel op smaak met het citroensap en een snufje zeezout en zwarte peper.
  7. Hak de peterselie fijn en strooi over het gerecht.