Paddenstoelen met bloemkoolroosjes en spinazie recept

Deze schotel van paddenstoelen, bloemkool en spinazie is ideaal om te serveren als bijgerecht bij een stukje vlees of vis naar keuze. Je kan er ook voor kiezen om het vegetarisch te houden; paddenstoelen dienen namelijk goed als vleesvervanger. Kook er in dat geval 30-40 gram quinoa, boekweit of bruine rijst bij.

Dit gerecht is rijk aan de mineralen calcium, mangaan, magnesium en seleen. Daarnaast bevat het veel vitamine C, vitamine K en B-vitaminen.

Voedingswaarde van dit recept:

Energie: 240 kcal (calorieën)
Koolhydraten: 19,5 gram
Vezels: 11,1 gram
Suikers: 10 gram
Eiwitten: 10,8 gram
Vetten: 7,5 gram

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 300 gram bloemkool
  • 1 rode ui
  • 1 handvol verse spinazie
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode chilipeper of 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 el citroensap
  • Olijfolie of kokosolie
  • Takje peterselie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom deze in circa 10 minuten beetgaar.
  2. Hak de chilipeper fijn, snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paddenstoelen in plakjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit de ui en chili kort aan. Voeg daarna de paddenstoelen en knoflook toe en bak deze in enkele minuten gaar.
  4. Voeg als laatste de gestoomde bloemkool en de spinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie is geslonken.
  5. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
  6. Garneer het gerecht met gehakte peterselie.