Mugcake met banaan en Griekse yoghurt recept

Zin in een lekker, feestelijk en gezond ontbijt? Dit is het recept dat je zoekt!

Deze mugcake (oftewel: ‘cake in een mok’) vormt een gezond, voedzaam ontbijt. Maak hem op zondagochtend of gewoon lekker op een doordeweekse dag. Elke dag mag feestelijk worden gestart, toch? 😉

Ondanks dat dit een gezond ontbijt is, bevat het wel flink wat (gezonde) koolhydraten. Het is dus een fantastisch ontbijt voor als je een drukke dag voor de boeg hebt of gaat sporten.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 370 kcal (calorieën)
Eiwitten: 18 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 19 gram
Vezels: 6 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 15 gram havermout
  • 10 gram gebroken lijnzaad
  • 1 kleine banaan (100 gram)
  • 1 ei
  • 75 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • Snufje kaneelpoeder of cacaopoeder
  • Optioneel: kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een ovenbestendige mok of ovenbestendig kommetje met bakpapier, of vet deze in met een paar druppels gesmolten kokosolie
  3. Prak de banaan met een vork tot moes en doe in een kom.
  4. Voeg de havermout, het lijnzaad, het ei en het kaneelpoeder of cacaopoeder toe en roer goed door.
  5. Schep het ‘beslag’ in de ovenbestendige mok of het ovenbestendige kommetje.
  6. Zet de mok of het kommetje in de oven en bak de cake in circa 15 minuten gaar. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt.
  7. Kieper de cake ondersteboven op een bord en schep de Griekse yoghurt er bovenop.
  8. Garneer eventueel met een extra snufje kaneelpoeder of cacaopoeder.

Tip: Heb je haast ’s ochtends? Zet de mok dan voor 2 à 3 minuten in de magnetron, op vol vermogen.