✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Kippenbout en groenten uit de oven

Dit is een smakelijk en makkelijk koolhydraatarm recept: handig voor als je geen zin hebt om veel tijd door te brengen in de keuken.Het enige dat jij hoeft te doen is wat snijwerk. De oven doet de rest van het werk voor je.

Eet je vegetarisch? Dan vind je onderaan het recept ook een lekkere vega optie.

Dit recept is koolhydraatarm, eiwitrijk én rijk aan vezels. Een fantastische combinatie voor wie gewicht wil verliezen!

Voedingswaarden van dit recept

  • 580 kcal
  • Eiwitten: 40 gram
  • Koolhydraten: 26,5 gram
  • Vetten: 32 gram
  • Vezels: 14 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 kippenbout
  • 100 gram prei
  • 100 gram wortel
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode ui (50 gram)
  • ½ courgette
  • Gedroogde rozemarijn
  • Gedroogde oregano
  • Paprikapoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het vel van de kippenbout.
  3. Smeer de kippenbout in met een theelepel gesmolten kokosolie en bestrooi met een snufje paprikapoeder, zeezout en zwarte peper. Zet even opzij.
  4. Snijd de prei in grove stukken.
  5. Was de prei grondig en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
  6. Snijd de wortel en de paprika in stukken, pers de knoflook, snijd de halve rode ui in dikke ringen en snijd de halve courgette in schijven.
  7. Doe alle groenten in een grote kom en voeg een eetlepel gesmolten kokosolie en een snuf gedroogde rozemarijn, gedroogde oregano, zeezout en zwarte peper toe. Hussel door elkaar.
  8. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kippenbout erbovenop.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak het geheel 35 à 45 minuten, totdat de kippenbout volledig gaar is.
  10. Leg de kippenbout op een bord en schep de groenten ernaast.

Variatietip: Heb je nog restjes aubergine, venkel, broccoli of bleekselderij in de groentelade liggen? Gebruik deze groenten dan in plaats van de prei, wortel, cherrytomaten, paprika, rode ui en/of courgette. Dat voorkomt voedselverspilling.

Vegetarische optie: Vervang de kippenbout door een gevulde portobello. Smeer de portobello in met een theelepel gesmolten kokosolie. Vul de portobello met 2 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten, 25 gram verkruimelde geitenkaas (naturel) en 15 gram gehakte noten. Bak de groenten bij stap 9 circa 30 minuten (in plaats van 35 à 45 minuten) en voeg de portobello de laatste 15 minuten toe.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (2) Verberg reacties Toon alle reacties
friedie
10 november 2022
Reageren

Beste Terry, Wij ,mijn man en ik vonden de smaak top, en de kip ook. de groentjes ( behalve de wortels) veel te gaar. Heel jammer!

    Susanne Chrispijn
    11 november 2022
    Reageren

    Wat jammer dat de groente te gaar zijn geworden. Voor de volgende keer kun je eventueel de stukken groente wat groter snijden of op een wat later moment toevoegen aan de ovenschaal.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Recepten
Sinterklaas chai latte

Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…

Smoothies
Cashew-koffiesmoothie met banaan

Deze lekkere ontbijtsmoothie geeft je een goede energieboost om de ochtend sterk te starten.…

Koolhydraatarm ontbijt
Chiapudding met kiwi en cacaonibs

Dit chiapudding ontbijt maak je de avond van tevoren in slechts 1 minuut klaar.…

Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen