Kippenbout en groenten uit de oven
Dit is een smakelijk en makkelijk koolhydraatarm recept: handig voor als je geen zin hebt om veel tijd door te brengen in de keuken.
Het enige dat jij hoeft te doen is wat snijwerk. De oven doet de rest van het werk voor je.Eet je vegetarisch? Dan vind je onderaan het recept ook een lekkere vega optie.
Dit recept is koolhydraatarm, eiwitrijk én rijk aan vezels. Een fantastische combinatie voor wie gewicht wil verliezen!
Voedingswaarden van dit recept
- 580 kcal
- Eiwitten: 40 gram
- Koolhydraten: 26,5 gram
- Vetten: 32 gram
- Vezels: 14 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 kippenbout
- 100 gram prei
- 100 gram wortel
- 100 gram cherrytomaten
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- ½ rode ui (50 gram)
- ½ courgette
- Gedroogde rozemarijn
- Gedroogde oregano
- Paprikapoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het vel van de kippenbout.
- Smeer de kippenbout in met een theelepel gesmolten kokosolie en bestrooi met een snufje paprikapoeder, zeezout en zwarte peper. Zet even opzij.
- Snijd de prei in grove stukken.
- Was de prei grondig en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
- Snijd de wortel en de paprika in stukken, pers de knoflook, snijd de halve rode ui in dikke ringen en snijd de halve courgette in schijven.
- Doe alle groenten in een grote kom en voeg een eetlepel gesmolten kokosolie en een snuf gedroogde rozemarijn, gedroogde oregano, zeezout en zwarte peper toe. Hussel door elkaar.
- Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kippenbout erbovenop.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak het geheel 35 à 45 minuten, totdat de kippenbout volledig gaar is.
- Leg de kippenbout op een bord en schep de groenten ernaast.
Variatietip: Heb je nog restjes aubergine, venkel, broccoli of bleekselderij in de groentelade liggen? Gebruik deze groenten dan in plaats van de prei, wortel, cherrytomaten, paprika, rode ui en/of courgette. Dat voorkomt voedselverspilling.
Vegetarische optie: Vervang de kippenbout door een gevulde portobello. Smeer de portobello in met een theelepel gesmolten kokosolie. Vul de portobello met 2 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten, 25 gram verkruimelde geitenkaas (naturel) en 15 gram gehakte noten. Bak de groenten bij stap 9 circa 30 minuten (in plaats van 35 à 45 minuten) en voeg de portobello de laatste 15 minuten toe.
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Rode bietensoep is niet alleen erg lekker en gezond, maar ook nog eens snel…
De naam schrikt wellicht een beetje af, maar laat je niet ontmoedigen: dit ontbijt…
Een koolhydraatarme quiche: bestaat dat? Jazeker! Dit recept voor kaas-broccoliquiche bevat weinig koolhydraten en…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Eén plak van dit dadel-bananenbrood…
Beste Terry, Wij ,mijn man en ik vonden de smaak top, en de kip ook. de groentjes ( behalve de wortels) veel te gaar. Heel jammer!
Wat jammer dat de groente te gaar zijn geworden. Voor de volgende keer kun je eventueel de stukken groente wat groter snijden of op een wat later moment toevoegen aan de ovenschaal.