Havermoutkoekjes met pompoenpitten en kokos
Hou jij van koekjes, maar eet je liever geen ongezonde dingen? Dan is dit het recept dat je zoekt! Deze koekjes zijn gemaakt van natuurlijke, gezonde ingrediënten. Ze passen in een gezond koolhydraatarm dieet.
Deze licht zoete koekjes bevatten langzame koolhydraten en goede vetten. Daardoor vullen deze koekjes goed, wat handig is als je wilt afvallen.
Ondanks dat deze koekjes gezond zijn, bevatten ze toch aardig wat koolhydraten en natuurlijke suikers. Eet er daarom niet meer dan één per dag als je wilt afvallen.
Voedingswaarden (per koekje)
- 94 kcal
- Eiwitten: 2,9 gram
- Koolhydraten: 13,3 gram
- Vetten: 2,9 gram
- Vezels: 1,9 gram
Ingrediënten (voor 15 koekjes)
- 250 gram havermout
- 150 gram pompoenblokjes (vers of uit de diepvries)
- 1 kleine banaan (100 gram)
- 20 gram pompoenpitten
- 10 gram lijnzaad
- 10 gram kokosrasp
- 1 el (rauwe) honing
- 1 el kaneelpoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 el gesmolten kokosolie
- Snuf zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook of stoom de pompoenblokjes circa 15 minuten, totdat deze volledig gaar zijn. Giet af.
- Doe de pompoenblokjes, de banaan, de honing en de kokosolie in een grote kom en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
- Doe de havermout, de pompoenpitten, het lijnzaad, de kokosrasp, het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zeezout in een andere kom. Roer door.
- Schep de pompoen-bananenpuree in de kom met de droge ingrediënten en kneed met je handen tot een plakkerig deeg. Is het deeg té plakkerig of te dun? Voeg dan wat extra havermout toe. Is het te droog? Voeg dan een scheutje ongezoete plantaardige melk of water toe.
- Vorm 15 balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je wat ruimte overlaat tussen de balletjes, zodat de koeken niet aan elkaar plakken tijdens het bakken.
- Druk de balletjes plat, zodat er een koekjesvorm ontstaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes 15-25 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
Variatietip: Vervang de pompoenpitten door ongezouten noten, pitten of zaden naar keuze. Hou je van chocolade? Vervang het kaneelpoeder dan door (rauw) cacaopoeder. Zo krijg je heerlijke chocoladekoeken!
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: