Gezonde ontbijttaart met haver, kokos en Griekse yoghurt

Er is geen betere manier om de dag te starten dan met deze ontbijttaart. En het leuke is dat deze heerlijke taart ook nog eens super gezond is.

Eén ontbijttaart is goed voor 4-6 personen.

Ingrediënten voor 1 taart (4-6 personen)

Voor de bodem:

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram ongezouten noten
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 ml honing
  • 1 eiwit
  • Extra vierge kokosolie

Voor de vulling:

  • 300 gram Griekse yoghurt*
  • 1 limoen
  • Fruit naar keuze, ik heb gekozen voor:

*Als je last hebt van een lactose-intolerantie of niet goed tegen zuivel kunt, maak dan gebruik van ongezoete plantaardige yoghurt, zoals kokosyoghurt of amandelyoghurt.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Hak de noten grof.
  3. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met kokosolie. Wij hebben voor deze foto een springvorm van 24 cm gebruikt.
  5. Verdeel het deeg over de springvorm en druk goed aan. Zorg dat er een klein opstaand randje aan zijkant ontstaat, zodat de vulling er niet uitloopt.
  6. Schuif de springvorm in de oven en bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin. Houd in de gaten dat het niet verbrandt.
  7. Laat de bodem volledig afkoelen.
  8. Rasp de limoen en roer de limoenrasp door de Griekse yoghurt.
  9. Verdeel de yoghurt over de bodem van de taart.
  10. Verdeel het fruit over de taart en strooi er eventueel een beetje kokosrasp over ter decoratie.