Gevulde portobello en knolselderijfrieten met avocadosaus
Dit lekkere recept met portobello en knolselderijfriet doet het altijd goed.
Deze vegetarische maaltijd is smaakvol én gezond. En geloof ons: je mist je stukje vlees of vis echt niet.
Naast dat dit gerecht eiwitrijk is en veel goede vetten bevat, is het ook nog eens vezelrijk. En dat is fijn, want zo blijf je lang verzadigd en houd je je darmen in goede conditie.
Als je dit recept leest, zou je misschien denken dat het moeilijk te maken is. Maar laat je niet misleiden, want de oven doet veel van het werk voor je!
Voedingswaarden van dit recept
- 552 kcal
- Eiwitten: 22 gram
- Koolhydraten: 26 gram
- Vetten: 38 gram
- Vezels: 24 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 ei
- 1 portobello
- ½ avocado
- 350 gram knolselderij
- Scheutje ongezoete amandelmelk
- Paprikapoeder
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: knoflookpoeder, uienpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Schil de knolselderij, snijd in plakken en snijd deze vervolgens in frieten.
- Doe de knolselderijfrieten in een kom en voeg een eetlepel gesmolten kokosolie toe. Hussel de frieten door elkaar, zodat ieder frietje met een dun laagje olie is bedekt.
- Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een snufje paprikapoeder en zeezout.
- Optioneel: bestrooi de frieten met een snufje knoflookpoeder en/of uienpoeder.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de knolselderijfrieten 10 minuten.
- Verwijder ondertussen de steel van de portobello en bestrijk de portobello met een paar druppels gesmolten kokosolie.
- Haal de bakplaat uit de oven en hussel de frieten door elkaar. Leg de portobello bij de frieten op de bakplaat, met de bolle kant naar beneden.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de portobello en de frieten 10 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en breek het ei in de portobello. Bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de gevulde portobello en de frieten nogmaals 5 à 10 minuten, totdat het ei is gestold en de frieten gaar zijn.
- Maak ondertussen de avocadosaus: prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot mousse en voeg een scheutje amandelmelk en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
- Leg de gevulde portobello op een bord en serveer de knolselderijfrieten en de avocadosaus ernaast.
Tip: Ben je op zoek naar meer gezonde vegetarische recepten? Ons programma Vegetarisch Slank bevat 5 weekmenu’s met meer dan 90 smaakvolle vegetarische recepten waarmee je gewicht verliest. Ook geschikt voor flexitariërs!
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: