Gevulde portobello en knolselderijfrieten met avocadosaus recept

Wat wil je eten als het buiten koud is en het regent en waait? Juist ja, een herfstachtig gerecht!

Deze vegetarische herfst-maaltijd is super lekker én gezond. En geloof ons: je mist je stukje vlees of vis echt niet. Naast dat dit gerecht eiwitrijk is en veel goede vetten bevat, is het ook nog eens vezelrijk. En dat is fijn, want zo blijf je lang verzadigd en houd je je darmen in goede conditie.

Als je dit recept leest, zou je misschien denken dat het moeilijk te maken is. Maar laat je niet misleiden, want de oven doet veel van het werk voor je!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 552 kcal (calorieën)
Eiwitten: 22 gram
Koolhydraten: 26 gram
Vetten: 38 gram
Vezels: 24 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 ei
  • 1 portobello
  • ½ avocado
  • 350 gram knolselderij
  • Scheutje ongezoete amandelmelk
  • Paprikapoeder
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: knoflookpoeder, uienpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Schil de knolselderij, snijd in plakken en snijd deze vervolgens in frieten.
  3. Doe de knolselderijfrieten in een kom en voeg een eetlepel olie toe. Hussel de frieten door elkaar, zodat ieder frietje met een dun laagje olie is bedekt.
  4. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een snufje paprikapoeder en zeezout.
  5. Optioneel: bestrooi de frieten met een snufje knoflookpoeder en/of uienpoeder.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak de knolselderijfrieten 10 minuten.
  7. Verwijder ondertussen de steel van de portobello en bestrijk de portobello met een paar druppels olie.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en hussel de frieten door elkaar. Leg de portobello bij de frieten op de bakplaat, met de bolle kant naar beneden.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de portobello en de frieten 10 minuten.
  10. Haal de bakplaat uit de oven en breek het ei in de portobello. Bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.
  11. Schuif de bakplaat in de oven en bak de gevulde portobello en de frieten nogmaals 5 à 10 minuten, totdat het ei is gestold en de frieten gaar zijn.
  12. Maak ondertussen de avocadosaus: prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot mousse en voeg een scheutje amandelmelk en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  13. Leg de gevulde portobello op een bord en serveer de knolselderijfrieten en de avocadosaus ernaast.