Gebakken ei met champignons en krokante boerenkool
Dit koolhydraatarme ontbijtrecept geeft je de beste start van de dag.
De eiwitten in dit gerecht houden je lang verzadigd en de boerenkool en champignons bevatten vitamines en mineralen die bijdragen aan een optimale gezondheid.
Naast dat het een fantastisch ontbijtrecept is, is het ook een heerlijk lunchrecept.
Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
- 447 kcal
- Eiwitten: 24 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vetten: 39 gram
- Vezels: 8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 eieren
- ½ avocado
- 20 gram boerenkool (gesneden)
- 100 gram champignons
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de champignons in stukjes.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Bak de champignons circa 3 minuten.
- Breek de eieren in de pan en strooi de gesneden boerenkool over de eieren.
- Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Bak het geheel circa 5 minuten, totdat de eieren gaar zijn.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in reepjes en serveer naast of op de gebakken eieren.
Tip: Eet je dit gerecht als lunch? Serveer de gebakken eieren dan op twee rijstwafels. Rijstwafels zijn een goede vervanging voor brood.
Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…
Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…
Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…
Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…
Deze lunch is koolhydraatarm, gezond en makkelijk om te maken. Je kunt de ei-preisalade…
Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…