Gebakken ei met champignons en krokante boerenkool

Dit koolhydraatarme ontbijtrecept geeft je de beste start van de dag. De eiwitten in dit recept houden je lang verzadigd. De boerenkool en champignons bevatten vitamines en mineralen die bijdragen aan een optimale gezondheid.

Naast dat het een fantastisch ontbijtrecept is, is het ook een heerlijk lunchrecept. Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 447 kcal (calorieën)
Eiwitten: 24 gram
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 39 gram
Vezels: 8 gram

Benodigdheden (voor 1 persoon)

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in stukjes.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
  3. Bak de champignons circa 3 minuten.
  4. Breek de eieren in de pan en strooi de gesneden boerenkool over de eieren.
  5. Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
  6. Bak het geheel ongeveer 5 minuten, totdat de eieren gaar zijn.
  7. Snijd het vruchtvlees van de avocado in reepjes en serveer naast de gebakken eieren.

Tip: Eet je dit gerecht als lunch? Serveer de gebakken eieren dan op twee volkoren rijstwafels. Rijstwafels zijn een goede vervanging voor brood.