Gebakken ei met champignons en krokante boerenkool
Dit koolhydraatarme ontbijtrecept geeft je de beste start van de dag.
De eiwitten in dit gerecht houden je lang verzadigd en de boerenkool en champignons bevatten vitamines en mineralen die bijdragen aan een optimale gezondheid.
Naast dat het een fantastisch ontbijtrecept is, is het ook een heerlijk lunchrecept.
Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
- 447 kcal
- Eiwitten: 24 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vetten: 39 gram
- Vezels: 8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 eieren
- ½ avocado
- 20 gram boerenkool (gesneden)
- 100 gram champignons
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de champignons in stukjes.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Bak de champignons circa 3 minuten.
- Breek de eieren in de pan en strooi de gesneden boerenkool over de eieren.
- Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Bak het geheel circa 5 minuten, totdat de eieren gaar zijn.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in reepjes en serveer naast of op de gebakken eieren.
Tip: Eet je dit gerecht als lunch? Serveer de gebakken eieren dan op twee rijstwafels. Rijstwafels zijn een goede vervanging voor brood.
Deze auberginepakketjes uit de oven zijn niet alleen gezond en lekker, maar zien er…
Deze wortel-bloemkoolsoep is makkelijk om te maken, super smaakvol én gezond. Na het eten…
Dit ontbijtje is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond én…
Deze kip-kerriesoep is makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…
Deze courgetterolletjes in tomatensaus zijn een voorbeeld van een gezond en lekker gerecht dat…