Gebakken ei met champignons en krokante boerenkool
Dit koolhydraatarme ontbijtrecept geeft je de beste start van de dag.
De eiwitten in dit gerecht houden je lang verzadigd en de boerenkool en champignons bevatten vitamines en mineralen die bijdragen aan een optimale gezondheid.
Naast dat het een fantastisch ontbijtrecept is, is het ook een heerlijk lunchrecept.
Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
- 447 kcal
- Eiwitten: 24 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vetten: 39 gram
- Vezels: 8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 eieren
- ½ avocado
- 20 gram boerenkool (gesneden)
- 100 gram champignons
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de champignons in stukjes.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Bak de champignons circa 3 minuten.
- Breek de eieren in de pan en strooi de gesneden boerenkool over de eieren.
- Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Bak het geheel circa 5 minuten, totdat de eieren gaar zijn.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in reepjes en serveer naast of op de gebakken eieren.
Tip: Eet je dit gerecht als lunch? Serveer de gebakken eieren dan op twee rijstwafels. Rijstwafels zijn een goede vervanging voor brood.
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: