Gebakken ei met champignons en krokante boerenkool
Dit koolhydraatarme ontbijtrecept geeft je de beste start van de dag.
De eiwitten in dit gerecht houden je lang verzadigd en de boerenkool en champignons bevatten vitamines en mineralen die bijdragen aan een optimale gezondheid.
Naast dat het een fantastisch ontbijtrecept is, is het ook een heerlijk lunchrecept.
Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
- 447 kcal
- Eiwitten: 24 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vetten: 39 gram
- Vezels: 8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 eieren
- ½ avocado
- 20 gram boerenkool (gesneden)
- 100 gram champignons
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de champignons in stukjes.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Bak de champignons circa 3 minuten.
- Breek de eieren in de pan en strooi de gesneden boerenkool over de eieren.
- Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Bak het geheel circa 5 minuten, totdat de eieren gaar zijn.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in reepjes en serveer naast of op de gebakken eieren.
Tip: Eet je dit gerecht als lunch? Serveer de gebakken eieren dan op twee rijstwafels. Rijstwafels zijn een goede vervanging voor brood.
IJs eten tijdens het afvallen? Het kan! Met dit recept voor frambozen-yoghurtijs kun je…
Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…
Voor dit lekkere ontbijtje heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ook is het snel…
Met dit BBQ recept voor kip shaslicks met knoflooksaus en Libanese salade maak je…
Als je op zoek bent naar een lekkere en verfrissende snack, dan is dit…
Deze salade zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je gewicht wilt verliezen…
Deel dit artikel: