Frambozen-kwarkrepen
Deze frambozen-kwarkrepen zijn een lekker en voedzaam ontbijt. Ideaal voor een drukke ochtend!
Je maakt deze frambozen-kwarkrepen van tevoren en bewaart ze in een afgesloten bak in de koelkast. Dat is handig voor als jouw ochtend haastig verloopt, want je hoeft enkel nog een reep te pakken en ervan te genieten.
De repen zijn ook geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.Voedingswaarden van dit recept
- 319 kcal
- Eiwitten: 9,5 gram
- Koolhydraten: 11,5 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 3,5 gram
Ingrediënten (voor 6 repen)
- 2 eieren
- 150 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
- 100 gram amandelmeel
- 60 gram (rauwe) honing
- 50 gram ongezouten pecannoten
- 40 gram volle kwark
- 25 gram zonnebloempitten
- 3 el extra vierge kokosolie (gesmolten)
- Optioneel: pure stevia
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de frambozen in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Gebruik je frambozen uit de diepvries? Ontdooi ze dan eerst.
- Breek de eieren in een kom, voeg het amandelmeel, de honing en de kokosolie toe en kneed tot een deeg.
- Roer de pecannoten, de zonnebloempitten en de helft van de frambozen voorzichtig door het deeg.
- Stort het deeg in een met bakpapier beklede kleine ovenschaal en druk goed aan.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak het geheel in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar. Ga ondertussen verder met het recept.
- Prak de overgebleven frambozen met een vork tot moes en roer door de kwark.
- Optioneel: voeg een paar druppels of mespuntje pure stevia toe om de frambozenkwark wat zoeter te maken.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Verdeel de frambozenkwark over het geheel en zet de ovenschaal minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Haal de ovenschaal uit de koelkast en snijd het geheel in 6 repen.
Zuivelvrije optie: Vervang de kwark door 25 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of 40 gram suikervrije amandelyoghurt.
Variatietip: Vervang de frambozen door bramen, blauwe bessen of aardbeien (vers of uit de diepvries).
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Rode bietensoep is niet alleen erg lekker en gezond, maar ook nog eens snel…
De naam schrikt wellicht een beetje af, maar laat je niet ontmoedigen: dit ontbijt…
Een koolhydraatarme quiche: bestaat dat? Jazeker! Dit recept voor kaas-broccoliquiche bevat weinig koolhydraten en…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Eén plak van dit dadel-bananenbrood…
Net dit recept geprobeerd te maken, maar het wordt bij mij géén deeg hoor! Het is een kleffe, vloeibare massa. Heb er meer amandelmeel door gedaan, maar dat hielp nog niet echt heel veel. Heb de massa wel in de oven gezet en ik zie wel wat er van komt, maar betwijfel of de hoeveelheden, genoemd in dit recept, wel kloppen?
zou het kunnen dat de frambozen het deeg te vochtig maken (zeker met bevroren en ontdooide frambozen kan ik me dat voorstellen.)
Als je frambozen erg nat zijn, na het ontdooien, dan kun je ze even laten uitlekken.
Wat vervelend dat het deeg te nat bleef. Je kunt dan inderdaad het beste iets meer amandelmeel toevoegen, zodat het minder klef wordt. Is het uiteindelijk nog goed gekomen en heeft het gesmaakt?