✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Frambozen-kwarkrepen

Deze frambozen-kwarkrepen zijn een lekker en voedzaam ontbijt. Ideaal voor een drukke ochtend!

Je maakt deze frambozen-kwarkrepen van tevoren en bewaart ze in een afgesloten bak in de koelkast. Dat is handig voor als jouw ochtend haastig verloopt, want je hoeft enkel nog een reep te pakken en ervan te genieten.De repen zijn ook geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Voedingswaarden van dit recept

  • 319 kcal
  • Eiwitten: 9,5 gram
  • Koolhydraten: 11,5 gram
  • Vetten: 25 gram
  • Vezels: 3,5 gram

Ingrediënten (voor 6 repen)

  • 2 eieren
  • 150 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram (rauwe) honing
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 40 gram volle kwark
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 3 el extra vierge kokosolie (gesmolten)
  • Optioneel: pure stevia

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de frambozen in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Gebruik je frambozen uit de diepvries? Ontdooi ze dan eerst.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg het amandelmeel, de honing en de kokosolie toe en kneed tot een deeg.
  4. Roer de pecannoten, de zonnebloempitten en de helft van de frambozen voorzichtig door het deeg.
  5. Stort het deeg in een met bakpapier beklede kleine ovenschaal en druk goed aan.
  6. Schuif de ovenschaal in de oven en bak het geheel in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar. Ga ondertussen verder met het recept.
  7. Prak de overgebleven frambozen met een vork tot moes en roer door de kwark.
  8. Optioneel: voeg een paar druppels of mespuntje pure stevia toe om de frambozenkwark wat zoeter te maken.
  9. Haal de ovenschaal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  10. Verdeel de frambozenkwark over het geheel en zet de ovenschaal minimaal 30 minuten in de koelkast.
  11. Haal de ovenschaal uit de koelkast en snijd het geheel in 6 repen.

Zuivelvrije optie: Vervang de kwark door 25 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of 40 gram suikervrije amandelyoghurt.Variatietip: Vervang de frambozen door bramen, blauwe bessen of aardbeien (vers of uit de diepvries).

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!
Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Koolhydraatarme recepten
Eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado

Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…

Koolhydraatarme recepten
Gevulde courgetterolletjes in tomatensaus

Ingrediënten (voor 1 persoon) 100 gram kipgehakt 50 gram verse spinazie 1 courgette 1…

Recepten
Verse tomatensoep (van 4 soorten tomaten)

Deze heerlijke verse tomatensoep is gemaakt van 4 soorten tomaten. In 20 minuten staat…

Koolhydraatarme recepten
Sperziebonen met tomatensaus, ei en walnoten

Deze snelle maaltijd met sperziebonen, tomatensaus, ei en walnoten is ideaal voor op een…

Koolhydraatarme recepten
Kippenbout en groenten uit de oven

Dit is een smakelijk en makkelijk koolhydraatarm recept: handig voor als je geen zin…

Koolhydraatarme recepten
Verwarmend pompoen drankje

Dit is een heerlijk en gezond pompoen drankje dat jou van binnenuit verwarmt. Lekker…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen