Bloemkoolrijstsalade met fetakaas, munt en granaatappelpitjes recept

Deze lunchsalade is super simpel om te maken en zit boordevol belangrijke voedingsstoffen. Lunch je op je werk? Geen probleem! Je kunt deze salade namelijk van tevoren klaarmaken en in een bakje meenemen.

Deze eiwitrijke salade is vegetarisch en bevat veel vezels. Dat zorgt ervoor dat je lang verzadigd blijft. En dat is fijn als je wilt afvallen.

Als je dit gerecht als avondmaaltijd wilt eten, voeg dan extra groenten en fetakaas toe.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 418 kcal (calorieën)
Eiwitten: 19 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 26 gram
Vezels: 13 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
  • 100 gram (cherry)tomaten
  • 50 gram fetakaas
  • 50 gram kikkererwten (voorgekookt)
  • 25 gram granaatappelpitjes (vers of uit de diepvries)
  • 10 gram hennepzaad of lijnzaad
  • 10-15 muntblaadjes
  • Paprikapoeder
  • Komijnpoeder
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef en doe in een kom.
  2. Voeg een snufje paprikapoeder, komijnpoeder, zeezout en zwarte peper toe en roer door.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
  4. Kook of stoom de bloemkoolrijst circa 2 minuten. Giet af en voeg aan de kom met de kikkererwten toe.
  5. Snijd de tomaten in stukjes, verbrokkel de fetakaas en hak de muntblaadjes fijn. Voeg aan de kom toe.
  6. Voeg de granaatappelpitjes en het hennepzaad of lijnzaad aan de kom toe. Gebruik je granaatappelpitjes uit de diepvries? Ontdooi deze dan eerst.
  7. Voeg een eetlepel olijfolie toe en hussel de ingrediënten door elkaar.
  8. Serveer de salade op een mooi bord en bestrooi eventueel met een extra snufje specerijen.