Bananenpannenkoek met blauwe bessen
Wie wil er nou geen pannenkoeken eten als ontbijt? De meeste pannenkoeken zijn helaas niet zo gezond. De variant met melk en bloem doet weinig goeds voor je gezondheid.
Gelukkig bestaan er ook gezonde varianten op de ouderwetse pannenkoek, waaronder deze heerlijke bananenpannenkoek met blauwe bessen.
Je kunt van het beslag één grote pannenkoek maken, of meerdere kleintjes.
Dit recept is ook te gebruiken als gezonde lunch.
Voedingswaarden van dit recept
- 473 kcal
- Eiwitten: 21 gram
- Koolhydraten: 32 gram
- Vetten: 31 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 banaan
- 2 eieren
- 50 gram blauwe bessen
- 1 el kokosrasp
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: kaneel
Bereidingswijze
- Doe de banaan en de eieren in een blender en blend tot een glad beslag. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Giet het banaan-eimengsel in de pan en verdeel de blauwe bessen over het beslag.
- Bak de pannenkoek op laag vuur om en om goudbruin in circa 10 minuten.
- Garneer de bananenpannenkoek met de kokosrasp.
- Optioneel: bestrooi het geheel met een snufje kaneel.
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: