Bananenpannenkoek met blauwe bessen
Wie wil er nou geen pannenkoeken eten als ontbijt? De meeste pannenkoeken zijn helaas niet zo gezond. De variant met melk en bloem doet weinig goeds voor je gezondheid.
Gelukkig bestaan er ook gezonde varianten op de ouderwetse pannenkoek, waaronder deze heerlijke bananenpannenkoek met blauwe bessen.
Je kunt van het beslag één grote pannenkoek maken, of meerdere kleintjes.
Dit recept is ook te gebruiken als gezonde lunch.
Voedingswaarden van dit recept
- 473 kcal
- Eiwitten: 21 gram
- Koolhydraten: 32 gram
- Vetten: 31 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 banaan
- 2 eieren
- 50 gram blauwe bessen
- 1 el kokosrasp
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: kaneel
Bereidingswijze
- Doe de banaan en de eieren in een blender en blend tot een glad beslag. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Giet het banaan-eimengsel in de pan en verdeel de blauwe bessen over het beslag.
- Bak de pannenkoek op laag vuur om en om goudbruin in circa 10 minuten.
- Garneer de bananenpannenkoek met de kokosrasp.
- Optioneel: bestrooi het geheel met een snufje kaneel.
Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…
Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…
Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…
Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…
Deze lunch is koolhydraatarm, gezond en makkelijk om te maken. Je kunt de ei-preisalade…
Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…