Bananenpannenkoek met blauwe bessen
Wie wil er nou geen pannenkoeken eten als ontbijt? De meeste pannenkoeken zijn helaas niet zo gezond. De variant met melk en bloem doet weinig goeds voor je gezondheid.
Gelukkig bestaan er ook gezonde varianten op de ouderwetse pannenkoek, waaronder deze heerlijke bananenpannenkoek met blauwe bessen.
Je kunt van het beslag één grote pannenkoek maken, of meerdere kleintjes.
Dit recept is ook te gebruiken als gezonde lunch.
Voedingswaarden van dit recept
- 473 kcal
- Eiwitten: 21 gram
- Koolhydraten: 32 gram
- Vetten: 31 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 banaan
- 2 eieren
- 50 gram blauwe bessen
- 1 el kokosrasp
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: kaneel
Bereidingswijze
- Doe de banaan en de eieren in een blender en blend tot een glad beslag. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Giet het banaan-eimengsel in de pan en verdeel de blauwe bessen over het beslag.
- Bak de pannenkoek op laag vuur om en om goudbruin in circa 10 minuten.
- Garneer de bananenpannenkoek met de kokosrasp.
- Optioneel: bestrooi het geheel met een snufje kaneel.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: