Bananenpannenkoek met blauwe bessen

Wie wil er nou geen pannenkoeken eten als ontbijt? De meeste pannenkoeken zijn helaas niet zo gezond. De variant met melk en bloem doet weinig goeds voor je gezondheid. Gelukkig bestaan er ook gezonde varianten op de ouderwetse pannenkoek, waaronder deze heerlijke bananenpannenkoek met blauwe bessen.

Je kunt van het beslag één grote pannenkoek maken, of meerdere kleintjes.

Dit recept is ook te gebruiken als lunch.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 473 kcal (calorieën)
Eiwitten: 21 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 31 gram
Vezels: 7 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

Bereidingswijze

  1. Doe de banaan en de eieren in een blender en blend tot een glad beslag. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
  3. Giet het banaan-eimengsel in de pan en verdeel de blauwe bessen over het beslag.
  4. Bak de pannenkoek op laag vuur om en om goudbruin in circa 10 minuten.
  5. Garneer de bananenpannenkoek met de kokosrasp.
  6. Optioneel: bestrooi het geheel met een snufje kaneel.