Bananenpannenkoek met blauwe bessen
Wie wil er nou geen pannenkoeken eten als ontbijt? De meeste pannenkoeken zijn helaas niet zo gezond. De variant met melk en bloem doet weinig goeds voor je gezondheid.
Gelukkig bestaan er ook gezonde varianten op de ouderwetse pannenkoek, waaronder deze heerlijke bananenpannenkoek met blauwe bessen.
Je kunt van het beslag één grote pannenkoek maken, of meerdere kleintjes.
Dit recept is ook te gebruiken als gezonde lunch.
Voedingswaarden van dit recept
- 473 kcal
- Eiwitten: 21 gram
- Koolhydraten: 32 gram
- Vetten: 31 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 banaan
- 2 eieren
- 50 gram blauwe bessen
- 1 el kokosrasp
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: kaneel
Bereidingswijze
- Doe de banaan en de eieren in een blender en blend tot een glad beslag. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan.
- Giet het banaan-eimengsel in de pan en verdeel de blauwe bessen over het beslag.
- Bak de pannenkoek op laag vuur om en om goudbruin in circa 10 minuten.
- Garneer de bananenpannenkoek met de kokosrasp.
- Optioneel: bestrooi het geheel met een snufje kaneel.

Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: