Avocado met ei uit de oven recept

Wil je graag een ontbijtje waar je de hele ochtend op kan teren? Dan is avocado met ei uit de oven zeker een aanrader. Het is super simpel en snel te bereiden, en het zit vol met eiwitten, gezonde vetten, vitamines en mineralen.

Avocado is rijk aan vitamine B5, B6 en C die ziektes helpen te voorkomen. Daarnaast zorgen de vitamines en gezonde vetten in avocado voor een egale en stralende huid.

Ei is rijk aan vitamine B12, B2, B5, A, D, selenium, calcium, ijzer, kalium, zink, magnesium en nog vele andere voedingsstoffen.

Met de combinatie van avocado en ei heb je dus gegarandeerd een gezond en koolhydraatarm ontbijt (of gezonde, koolhydraatarme lunch).

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 492 kcal (calorieën)
Eiwitten: 23 gram
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 44 gram
Vezels: 11 gram

Ingrediënten per persoon

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eieren
  • ½ tl verse of gedroogde bieslook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit.
  3. Haal uit elke helft een klein stukje vruchtvlees, zodat er een ei in past.
  4. Leg de halve avocado’s in een krappe ovenschaal, zodat ze niet omvallen.
  5. Breek de eieren in de avocadohelften en strooi de bieslook erover.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de avocado’s totdat de eieren gaar zijn (circa 15 minuten).
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi het geheel met een snufje zeezout en zwarte peper.

Tip: Heb je meer avocado’s in huis en weet je niet wat je ermee kunt doen? Verwerk ze ook eens in een gezonde smoothie!