Wokgerecht met kippendijfilet en quinoa
Dit is een snel en simpel gerecht; ideaal als je weinig hebt om te koken en toch gezond wilt eten. Het zit bomvol groenten die veel vitamines, mineralen en vezels bevatten.
Quinoa is een goede vervanging voor rijst en past goed bij dit gerecht. Deze ‘superfood’ is een bron van langzame koolhydraten en bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E.
Daarnaast is het van nature glutenvrij en helpt het je tijdens het afvallen.
Voedingswaarden van dit recept
- 563 kcal
- Eiwitten: 45 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Vetten: 23 gram
- Vezels: 12 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram kipdijfilet
- 1 grote vleestomaat (250 gram)
- 1 kleine ui (100 gram)
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram champignons
- 40 gram quinoa
- 3 tl kerriepoeder
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi met het kerriepoeder.
- Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en snijd de champignons in plakjes.
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kip circa 4 minuten op hoog vuur.
- Optioneel: pers de knoflook en voeg aan de koekenpan toe.
- Voeg de ui, champignons en tomatenblokjes toe en bak circa 4 minuten.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
- Breng het gerecht op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
- Serveer het wokgerecht met de quinoa.
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: