Even een vraag. De smoothie blijft best wel korrelig. Jullie gebruiken neem ik aan toch rauwe wortels en geen gekookte? De smaak was verder prima.
Groetjes,
Sylvia
Mango-wortelsmoothie met gember
Met een smoothie krijg je snel en gemakkelijk een berg groente binnen. Het kost weinig tijd om te maken, dus ideaal als ontbijt wanneer je tijd tekort komt. Zo start je de dag toch op de beste manier: met een hoop vitamines, mineralen en vezels.
Je lichaam heeft al deze voedingsstoffen nodig om gedurende de dag voldoende energie te hebben.
Deze smoothie is geschikt als ontbijt of lunch.
Voedingswaarden van dit recept
- 400 kcal
- Eiwitten: 16 gram
- Koolhydraten: 45 gram
- Vetten: 14,5 gram
- Vezels: 12,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 200 gram wortel
- 150 gram mangostukjes (vers of uit de diepvries)
- 10 gram havermout
- 10 gram gebroken lijnzaad
- 150 gram volle kwark
- 150 ml water
- Optioneel: verse gember
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een gladde smoothie.
- Optioneel: voeg wat verse gember toe.
- Vind je de smoothie te dik? Voeg dan wat extra water toe en blend nogmaals.
- Giet de smoothie in een groot glas.
Variatietip: Vervang het lijnzaad door chiazaad of hennepzaad.
Zuivelvrije optie: Vervang de kwark door 100 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk), 150 gram suikervrije amandelyoghurt of 80 ml kokosmelk.

Mango samen met gember is ook ontzettend lekker in een wortelsmoothie. Er zijn zoveel lekkere variaties.
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: