Zuurkoolfrittata met cherrytomaten en geraspte geitenkaas

Deze frittata met zuurkool, cherrytomaten en geraspte geitenkaas is lekker als diner, maar ook erg lekker als lunch.

Eet jij koolhydraatarm? Dan is dit een geschikt gerecht om te eten.

Het recept is voor twee porties. Bewaar één portie in de koelkast voor de dag erna als lunch of diner.

Voedingswaarden per portie

Energie: 497 kcal
Eiwitten: 18,5 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 39,5 gram
Vezels: 9,5 gram

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 300 gram zuurkool
  • 100 gram cherrytomaten
  • 75 gram zongedroogde tomaten op olijfolie
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 1 el mosterd
  • 1 takje verse tijm
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een paar druppels gesmolten kokosolie.
  2. Laat de zuurkool en de zongedroogde tomaten uitlekken in een vergiet.
  3. Kluts de eieren in een grote kom en voeg de Griekse yoghurt, de mosterd en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  4. Halveer de cherrytomaten, snijd de zongedroogde tomaten in stukjes, snipper de ui, pers de knoflook en rits de blaadjes van het takje verse tijm.
  5. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
  6. Voeg de zuurkool en de zongedroogde tomaten toe en bak al roerend 2 minuten mee.
  7. Verdeel de inhoud van de koekenpan gelijkmatig over de ovenschaal.
  8. Giet het eimengsel over de zuurkool en verdeel de cherrytomaten erover.
  9. Strooi de geraspte geitenkaas over het geheel.
  10. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de zuurkoolfrittata circa 20 minuten, totdat de eieren zijn gestold.
  11. Schep de helft van de zuurkoolfrittata op een bord en garneer met de verse tijm.

Tip: Bewaar de overgebleven portie voor de volgende dag als lunch of diner.

Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door suikervrije amandelyoghurt of suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) en vervang de geraspte geitenkaas door edelgistvlokken.