Even een vraagje: waarom altijd kokosolie? Voor aziatisch eten gebruik ik een mengsel van sesamolie en zonnebloemolie.
Wokschotel met runderreepjes, paksoi en paprika
Heb je weinig tijd, maar wil je toch lekker en gezond eten? Dan is dit het recept dat je nodig hebt!
Deze heerlijke wokschotel staat binnen 15 minuten op tafel, is koolhydraatarm en bevat veel eiwitten.
Na het eten van dit gerecht ben je lang verzadigd en zal je niet snel naar een (ongezonde) snack grijpen: fijn als je graag wat kilo’s wilt verliezen!
Vergeet kant-en-klare maaltijden: dit gerecht is snel, gezond én lekker.
Voedingswaarden van dit recept
- 460 kcal
- Eiwitten: 40 gram
- Koolhydraten: 16 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 9 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram runderreepjes naturel
- 200 gram paksoi
- 50 gram verse spinazie
- 1 paprika (kleur naar wens)
- 1 kleine ui (50 gram)
- 1 teentje knoflook
- 20 gram ongezouten cashewnoten
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: verse rode peper, sesamolie
Bereidingswijze
- Snijd de paksoi in grove stukken, de paprika in stukjes en de ui in halve ringen.
- Pers de knoflook.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan of grote koekenpan en voeg de runderreepjes en de ui toe. Bak circa 2 minuten op hoog vuur.
- Optioneel: snijd een (deel van) de rode peper fijn en voeg aan de wokpan toe.
- Draai het vuur wat lager en voeg de knoflook, de paksoi, de paprika en de spinazie toe. Roerbak 3-5 minuten, totdat de runderreepjes gaar zijn en de groenten beetgaar zijn.
- Optioneel: voeg een paar druppels sesamolie toe en schep goed door.
- Breng het geheel op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
- Garneer met de cashewnoten.
Vegetarische optie: Vervang de runderreepjes door 100 gram in reepjes gesneden tempeh.

Het recept vind ik erg lekker klinken. Ik kook (en eet!) vaak aziatisch (voornamelijk uit Malaysia), en zoek recepten die je met pandan- of basmatirijst kunt eten, maar die niet al teveel voorbereidingstijd in beslag nemen. Malaysische gerechten zijn eenvoudig maar kosten heel veel tijd!
Ook dank aan de lezer die vroeg wat voor rundvlees gebruikt mag worden. Dat wilde ik namelijk ook vragen 🙂
Wat zijn runderreepjes? Soort biefstuk? Of riblappen?
Verrassend lekker! Alle optionele dingen toegevoegd. Dank voor dit lekkere recept!
Wederom erg lekker, ga ik zeker vaker eten.
Bedankt weer voor heerlijke recept
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: