✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Vegetarische buddha bowl met ei

Een feestje op je bord, zo kun je deze vegetarische buddha bowl gerust noemen.

Deze makkelijke avondmaaltijd zit vol met vitamines en mineralen, en is ideaal om restjes mee op te maken.

Heb je een ander soort groente in je groentelade liggen? Vervang de champignons of de radijsjes dan door een groentesoort naar keuze. Je kunt eindeloos variëren!

Voedingswaarden van dit recept

  • 533 kcal
  • Eiwitten: 14,5 gram
  • Koolhydraten: 36 gram
  • Vetten: 34,5 gram
  • Vezels: 9 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 ei
  • 100 gram zoete aardappel
  • 60 gram voorgekookte kikkererwten
  • 60 gram champignons
  • 25 gram radijsjes
  • Handvol gemengde sla
  • ¼ citroen
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de zoete aardappel grondig, snijd in blokjes en doe in een kom.
  3. Voeg een halve eetlepel gesmolten kokosolie en een snufje zeezout en zwarte peper toe en hussel door elkaar.
  4. Spoel de kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
  5. Doe de kikkererwten in een kom, voeg een halve eetlepel gesmolten kokosolie, de gedroogde oregano en een snufje zeezout en zwarte peper toe en hussel door elkaar.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg aan de ene kant de zoete aardappel en aan de andere kant de kikkererwten.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de zoete aardappel en de kikkererwten circa 25 minuten, totdat ze gaar en knapperig zijn. Schep halverwege de baktijd om.
  8. Kook het ei ondertussen 6 à 8 minuten (6 minuten voor een zachtgekookt ei, 8 minuten voor een hardgekookt ei). Laat schrikken onder de koude kraan en verwijder de schaal.
  9. Snijd de champignons en de radijsjes in plakjes.
  10. Verhit een halve eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de champignons totdat ze goudbruin zijn.
  11. Snijd het ei doormidden.
  12. Maak nu je bord op door de ingrediënten in ‘vakjes’ in een grote kom te scheppen.
  13. Leg het gehalveerde ei bovenop de buddha bowl.
  14. Garneer met het sesamzaad.

Tip: Ben je op zoek naar meer gezonde vegetarische recepten? Ons programma Vegetarisch Slank bevat 5 weekmenu’s met meer dan 90 smaakvolle vegetarische recepten waarmee je gewicht verliest. Ook geschikt voor flexitariërs!

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Koolhydraatarme recepten
Maaltijdsalade met biefstuk en hummus

Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…

Koolhydraatarme recepten
Ei-preisalade op rijstwafels

Deze lunch is koolhydraatarm, gezond en makkelijk om te maken. Je kunt de ei-preisalade…

Recepten
Watermeloen-limonade

Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen