Stoofpotje met kip, zoete aardappel en quinoa

Een heerlijk stoofpotje vol essentiële voedingsstoffen voor een gezond en energiek lichaam. Dit stoofpotje bevat veel eiwitten, dus ook ideaal om te eten na het sporten.

Zoete aardappel zit vol antioxidanten en vezels. Vezels zorgen voor een gezonde darmwerking en geven je een verzadigd gevoel, waardoor je na het eten niet snel weer trek krijgt. Ook quinoa heeft veel positieve gezondheidseffecten. Het bevat onder andere essentiële aminozuren die voor een goede spieropbouw zorgen.

Voedingswaarden van dit stoofpotje

Totaal / per portie:

Energie: 1012 kcal (calorieën) / 506 kcal
Eiwitten: 97 gram / 48,5 gram
Koolhydraten: 97 gram / 48,5 gram
Vetten: 22 gram / 11 gram
Vezels: 17 gram / 8,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets (circa 350 gram)
  • 60 gram quinoa
  • 150 gram zoete aardappel
  • 250 gram tomatenblokjes (incl. sap)
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • 1 kleine ui (100 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 boullionblokje
  • Paar takjes verse peterselie
  • 400 ml water
  • Chilipoeder
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: verse rode chilipeper

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Verhit een eetlepel olie in een braad- of koekenpan en fruit de ui kort aan.
  4. Leg de kipfilets in de braadpan en braad deze één minuut per kant.
  5. Voeg de zoete aardappel, de paprika en de knoflook aan de pan toe en bak 2 minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje, het water en een snufje chilipoeder toe en roer goed door.
  7. Optioneel: hak de chilipeper fijn en voeg aan de pan toe.
  8. Doe de deksel op de pan en laat de stoofpot circa 25 minuten op laag vuur pruttelen.
  9. Voeg de quinoa toe, doe de deksel weer op de pan en laat het gerecht nog 15 minuten pruttelen.
  10. Haal de kip uit de pan, trek deze met een vork uit elkaar en voeg vervolgens weer aan de pan toe.
  11. Snijd de limoen doormidden, plaats bovenop de stoofpot en verwarm kort.
  12. Knijp de limoen over het gerecht uit en voeg zeezout, zwarte peper en peterselie naar smaak toe.