Frisse salade met garnalen, avocado en mango recept

Deze lunchsalade is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super makkelijk om te maken. Binnen 5 minuten staat het op tafel!

Je kunt deze salade van tevoren klaarmaken en meenemen naar je werk. Ben je ’s ochtends in alle haast vergeten je lunch mee te nemen naar je werk en is de supermarkt dichtbij? Koop dan de ingrediënten en stel deze lekkere salade binnen no-time samen. Je hebt voor het maken van deze salade geen gasfornuis of oven nodig.

Deze salade past goed in een koolhydraatarm dieet.

Wil je deze salade als avondmaaltijd eten? Gebruik dan 150 gram garnalen, vergroot de portie groenten en voeg een handje ongezouten noten toe. Easy does it!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 447 kcal (calorieën)
Eiwitten: 25 gram
Koolhydraten: 21 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 10 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 bakje garnalen (100 gram)*
  • 75 gram mango
  • 50 gram sla naar keuze
  • 100 gram cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • ½ avocado
  • ½ citroen
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de mango en het vruchtvlees van de avocado in reepjes.
  2. Snijd de cherrytomaten in vieren en de komkommer in blokjes.
  3. Leg de sla op een bord en verdeel de garnalen en de gesneden ingrediënten erover.
  4. Maak een dressing van het sap van de halve citroen, de olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
  5. Druppel de dressing over de salade.

*De garnalen dienen al gekookt en gepeld te zijn. Dat staat aangegeven op de verpakking. Hou je niet van garnalen? Vervang deze dan door gerookte kipfilet.