Roerei met zongedroogde tomaten en spinazie
Dit hartige koolhydraatarme ontbijt is smaakvol, vult goed en zorgt er onder andere door de eiwitten voor dat je lang verzadigd blijft.
Wil je dit gerecht liever als lunch eten? Dat kan ook heel goed. Voeg dan wat extra groenten toe en verdubbel de hoeveelheid geitenkaas.
Voedingswaarden van dit recept
- 382 kcal
- Eiwitten: 24 gram
- Koolhydraten: 7 gram
- Vetten: 27,5 gram
- Vezels: 4,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 eieren
- 50 gram cherrytomaten
- 50 gram verse spinazie
- 20 ml ongezoete amandelmelk
- 15 gram geraspte geitenkaas
- 2 zongedroogde tomaten (30 gram)
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: specerijen naar keuze, zoals gedroogde oregano, paprikapoeder of kerriepoeder
Bereidingswijze
- Kluts de eieren in een kommetje en voeg de amandelmelk, de geraspte geitenkaas en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
- Optioneel: voeg specerijen naar keuze toe.
- Verhit een theelepel kokosolie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de spinazie kort op hoog vuur, totdat deze wat is geslonken.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Draai het vuur wat lager, voeg de geklutste eieren en de zongedroogde tomaten aan de pan toe en bak het geheel al roerend totdat de eieren zijn gestold.
- Schep het gerecht op een bord en garneer met de cherrytomaten.
Zuivelvrije optie: Vervang de geraspte geitenkaas door 20 gram edelgistvlokken of 10 gram gehakte walnoten. Kies je voor walnoten? Voeg ze dan toe bij stap 6.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: