Rijstwafels met kipfilet, avocado en tomaat

Een gezonde lunch hoeft helemaal niet moeilijk te maken te zijn. Dat bewijst dit simpele, maar lekkere recept. Een belegde rijstwafel is een goede vervanger voor een boterham.

Je hoeft niet bang te zijn dat het niet verzadigt, want het gaat erom waarmee je de rijstwafel belegt. Door de avocado en de kipfilet krijg je gezonde vetten en eiwitten binnen die je langer verzadigen dan de snelle koolhydraten uit een boterham.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 281 kcal (calorieën)
Eiwitten: 10 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 18 gram
Vezels: 7 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 rijstwafels
  • 2 plakjes kipfilet (30 gram)
  • ½ avocado
  • 4 cherrytomaten
  • Scheutje citroensap
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Prak het vruchtvlees van de halve avocado tot puree en voeg een scheutje citroensap en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Roer door.
  2. Halveer de cherrytomaten.
  3. Besmeer de rijstwafels met de avocadopuree.
  4. Verdeel de plakjes kipfilet en de cherrytomaten over de rijstwafels.
  5. Breng het geheel op smaak met een extra snufje zwarte peper.

rijstwafel kipfilet avocado tomaat