Portobello burger met serranoham, yoghurtsaus en muntpesto recept

Met dit recept mis je die burger van jouw favoriete fastfood-keten niet meer! Deze burger bevat serranoham, een romige yoghurtsaus en een frisse muntpesto.

De portobello’s vervangen het standaard hamburgerbroodje. Dat zorgt ervoor dat je een veel minder koolhydraten binnenkrijgt. Deze koolhydraatarme burger past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.

Voedingswaarde van dit recept

Energie: 579 kcal (calorieën)
Eiwitten: 40 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 42 gram
Vezels: 2 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 portobello’s
  • 50 gram serranoham*
  • 50 gram Hüttenkäse
  • 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 10 muntblaadjes
  • 20 gram pijnboompitten
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Doe de muntblaadjes, de pijnboompitten en een theelepel gesmolten kokosolie in een keukenmachine en pureer tot een pesto. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer of blender.
  2. Verhit een theelepel kokosolie in een grill- of koekenpan en bak de portobello’s om en om 5-7 minuten.
  3. Ga ondertussen verder met de rest van het gerecht. Doe de Hüttenkäse, de Griekse yoghurt en een snufje zeezout en zwarte peper in een kommetje. Roer goed door.
  4. Leg één portobello met de bolle kant naar beneden op een bord. Smeer de yoghurtsaus aan de binnenkant van de portobello en leg de serranoham erbovenop.
  5. Druppel de muntpesto over de serranoham en plaats de andere portobello er bovenop, met de bolle kant naar boven.
  6. Eet smakelijk!

*Hou je niet van serranoham? Maak dan een kleine, platte burger van 75 gram mager rundergehakt en een snuf zeezout en zwarte peper. Bak de burger om en om gaar in een koekenpan met een theelepel kokosolie.

Tip: Eet je dit gerecht als diner? Serveer er dan een simpele groene salade of tomatensalade naast.