Diner recept: Pad Thai salade met garnalen

Dit is een gezonde versie van de bekende Aziatische Pad Thai salade. Pad Thai is een typisch Thais gerecht dat je in Azië overal op straat kunt eten. Het is een heerlijk gerecht en daarom hebben we er een gezonde variant op bedacht.

Deze gezonde versie is gemaakt zonder noedels, maar met extra veel groente en garnalen. Het is een simpele, snelle salade die je kunt eten als lunch of als bijgerecht. Erg geschikt wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt en dus voldoende eiwitten en gezonde vetten nodig hebt.

Voedingswaarde:

Totaal / Per portie:

Energie: 768 kcal (calorieën) / 384 kcal
Koolhydraten: 28,8 gram / 14,4 gram
Vezels: 18,6 gram / 9,3 gram
Suikers: 13 gram / 6,5 gram
Eiwitten: 60 gram / 30 gram
Vetten: 39 gram / 19,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram garnalen
  • 2 el cashewnoten (ongezouten)
  • Klein bakje taugé
  • Paar takjes verse koriander
  • 200 gram broccoli
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • Sap van ½ limoen
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Maak een dressing van de kokosmelk, de geperste knoflook en het sap van de limoen. Meng alles door elkaar en breng op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer de taugé en broccoli enkele minuten in een pan met kokend water.
  3. Snijd de tomaat in reepjes en de komkommer in dunne slierten (dit kan met een kaasschaaf of dunschiller).
  4. Verwarm een scheutje olijf- of kokosolie in een koekenpan en wok de garnalen enkele minuten op hoog vuur.
  5. Doe de dressing bij de garnalen, zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.
  6. Doe de groentes in een kom en schep de garnalen en de kokosdressing erdoorheen.
  7. Maak de salade af met verse koriander en gehakte cashewnoten.