Diner recept: Pad Thai salade met garnalen

Dit is een gezonde versie van de bekende Aziatische Pad Thai salade. Pad Thai is een typisch Thais gerecht dat je in Azië overal op straat kunt eten. Het is een heerlijk gerecht en daarom hebben we er een gezonde variant op bedacht.

Deze gezonde versie is gemaakt zonder noedels, maar met extra veel groente en garnalen. Het is een simpele, snelle salade die je kunt eten als lunch of als avondmaaltijd. Eet je dit gerecht als avondmaaltijd? Kook er dan 30 gram quinoa per persoon bij en voeg 50 gram garnalen per persoon toe.

Eet dit gerecht als je een koolhydraatarm dieet volgt en dus voldoende eiwitten en gezonde vetten nodig hebt.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per portie:

Energie: 808 kcal (calorieën) / 404 kcal
Eiwitten: 58 gram / 29 gram
Koolhydraten: 30 gram / 15 gram
Vetten: 49 gram / 24,5 gram
Vezels: 15 gram / 7,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram garnalen
  • 200 gram broccoli
  • 150 gram tomaten
  • 100 gram taugé
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes verse koriander
  • 100 ml kokosmelk (uit blik)
  • Sap van ½ limoen
  • 30 gram ongezouten cashewnoten
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook.
  2. Maak een saus van de kokosmelk, de geperste knoflook, het limoensap en een snufje zeezout en zwarte peper.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli en taugé enkele minuten in een pan met kokend water, totdat de broccoli beetgaar is.
  4. Snijd de tomaat in reepjes en de komkommer in dunne slierten (dit kan met een kaasschaaf of dunschiller).
  5. Verwarm een eetlepel olie in een wok- of koekenpan en bak de garnalen twee minuten op hoog vuur.
  6. Giet de saus over de garnalen, zet het vuur laag en verwarm het geheel circa twee minuten.
  7. Doe de groentes in een kom en voeg de garnalen en de kokossaus toe. Roer goed door.
  8. Maak de salade af met verse koriander en (gehakte) cashewnoten.