Overnight oats met notenpasta en banaan
Dit ontbijt is ideaal als je ‘s ochtends weinig tijd hebt.
Dit recept maak je namelijk al de avond van tevoren in minder dan 3 minuten klaar. Zo hoef je ‘s ochtends enkel nog het bakje uit de koelkast te pakken.
Dit is een voorbeeld van een gezond ontbijt dat goed vult. Zo geniet je de hele ochtend van veel energie en heb je weinig trek in (ongezonde) snacks.
Geniet ervan!
Voedingswaarden van dit recept
- 316 kcal
- Eiwitten: 10 gram
- Koolhydraten: 36,5 gram
- Vetten: 12 gram
- Vezels: 7,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- 50 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
- ½ kleine banaan (50 gram)
- 30 gram havermout
- 15 gram suikervrije amandel- of cashewpasta
- 5 gram chiazaad
- Optioneel: kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Prak de halve banaan met een vork tot moes. Doe in een kommetje.
- Voeg de amandel- of cashewpasta toe en roer goed door.
- Voeg de amandelmelk, de blauwe bessen, de havermout en het chiazaad toe en roer het geheel door.
- Optioneel: voeg een snufje kaneelpoeder toe.
- Dek het kommetje af en zet het een nacht in de koelkast.
- Haal het kommetje ’s ochtends uit de koelkast en roer de overnight oats door.
Variatietip: Heb je geen chiazaad of suikervrije amandel- of cashewpasta in huis? Vervang het chiazaad dan door gebroken lijnzaad of hennepzaad en vervang de suikervrije amandel- of cashewpasta door suikervrije pindakaas.
Meeneemtip: Gebruik in plaats van een kommetje een luchtdicht bakje.
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: