Overnight oats met notenpasta en banaan

Dit ontbijt is ideaal als je ‘s ochtends weinig tijd hebt.

Dit recept maak je namelijk al de avond van tevoren in minder dan 3 minuten klaar. Zo hoef je ‘s ochtends enkel nog het bakje uit de koelkast te pakken.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 316 kcal
Eiwitten: 10 gram
Koolhydraten: 36,5 gram
Vetten: 12 gram
Vezels: 7,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • ½ kleine banaan (50 gram)
  • 30 gram havermout
  • 15 gram suikervrije amandel- of cashewpasta
  • 5 gram chiazaad
  • Optioneel: kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Prak de halve banaan met een vork tot moes. Doe in een kommetje.
    Voeg de amandel- of cashewpasta toe en roer goed door.
  2. Voeg amandelmelk, de blauwe bessen, de havermout en het chiazaad toe en roer het geheel door.
  3. Optioneel: voeg een snufje kaneelpoeder toe.
  4. Dek het kommetje af en zet het in de koelkast.


Variatietip:
Heb je geen chiazaad of suikervrije amandel- of cashewpasta in huis? Vervang het chiazaad dan door gebroken lijnzaad of hennepzaad en vervang de suikervrije amandel- of cashewpasta door suikervrije pindakaas.

Meeneemtip: Gebruik in plaats van een kommetje een luchtdicht bakje.