Mediterrane forel met venkel en tomaat recept

Forel is een vette vissoort en heeft daarom extra voordelen voor je gezondheid. Het zit vol met eiwitten en omega 3-vetzuren. Dit gerecht is laag in koolhydraten, maar geeft je dankzij de gezonde vetten lang een verzadigd gevoel.

Deze gezonde avondmaaltijd bevat venkel; een groente die vol zit met calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en foliumzuur. Door dit gerecht te eten krijg je een goede dosis vitamines, mineralen en vezels binnen.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per persoon:

Energie: 975 kcal / 487,5 kcal (calorieën)
Eiwitten: 59 gram / 29,5 gram
Koolhydraten: 47 gram / 23,5 gram
Vetten: 58 gram / 29 gram
Vezels: 17 gram / 8,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 regenboogforellen (circa 430 gram)
  • 1 venkelknol (350 gram)
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 citroen
  • 300 gram cherrytomaten
  • 50 gram olijven
  • 30 gram pijnboompitten
  • Mediterraanse kruiden
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui in ringen en de venkel in lange stroken. Doe in een kom.
  3. Voeg een eetlepel gesmolten kokosolie toe en hussel de groenten door elkaar.
  4. Verspreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een snuf Mediterraanse kruiden, zeezout en zwarte peper.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten circa 10 minuten, totdat de venkel is gekarameliseerd.
  6. Bestrooi de forel met een snuf zeezout en Mediterraanse kruiden.
  7. Halveer de cherrytomaten, snijd de olijven in plakjes en snijd de citroen in schijfjes.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en leg de regenboogforel bovenop de venkel.
  9. Verspreid de cherrytomaten, citroenschijfjes en olijven over de bakplaat en druppel een eetlepel gesmolten kokosolie over de vis.
  10. Schuif de bakplaat weer in de oven en bak nog eens 15 à 20 minuten, totdat de regenboogforel gaar is.
  11. Rooster ondertussen de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en zet even opzij.
  12. Strooi de pijnboompitten over het geheel en knijp de citroen over de vis uit.