✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Mediterrane forel met venkel en tomaat

Forel is een vette vissoort en heeft daarom extra voordelen voor je gezondheid. Het zit vol met eiwitten en omega 3-vetzuren.

Dit gerecht is laag in koolhydraten, maar geeft je dankzij de gezonde vetten lang een verzadigd gevoel.

Deze gezonde avondmaaltijd bevat venkel; een groente die vol zit met calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en foliumzuur. Door dit gerecht te eten krijg je een goede dosis vitamines, mineralen en vezels binnen.

Dit recept is voor 2 personen/porties.

Voedingswaarden van dit recept (per portie)

  • 488 kcal
  • Eiwitten: 29,5 gram
  • Koolhydraten: 23,5 gram
  • Vetten: 29 gram
  • Vezels: 8,5 gram

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 regenboogforellen (circa 430 gram)
  • 1 venkelknol (350 gram)
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 citroen
  • 300 gram cherrytomaten
  • 50 gram olijven
  • 30 gram pijnboompitten
  • Mediterraanse kruiden
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui in ringen en de venkel in lange stroken. Doe in een kom.
  3. Voeg een eetlepel gesmolten kokosolie toe en hussel de groenten door elkaar.
  4. Verspreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een snuf Mediterraanse kruiden, zeezout en zwarte peper.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten circa 10 minuten, totdat de venkel is gekarameliseerd.
  6. Bestrooi de forel met een snuf zeezout en Mediterraanse kruiden.
  7. Halveer de cherrytomaten, snijd de olijven in plakjes en snijd de citroen in plakjes.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en leg de regenboogforel bovenop de venkel.
  9. Verspreid de cherrytomaten, citroenschijfjes en olijven over de bakplaat en druppel een eetlepel gesmolten kokosolie over het geheel.
  10. Schuif de bakplaat weer in de oven en bak nog eens 15 à 20 minuten, totdat de regenboogforel gaar is.
  11. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet even opzij.
  12. Strooi de pijnboompitten over het gerecht en knijp de citroen over de vis uit.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Koolhydraatarme recepten
Gerookte kipsalade met fetakaas, cherrytomaten en olijven

Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).

Recepten
Geroosterde kikkererwten (gezonde borrelnootjes)

Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…

Koolhydraatarme recepten
Courgette caprese

Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…

Koolhydraatarme recepten
Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen en boerenkool

Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…

Koolhydraatarme recepten
Vezelrijke salade to go

Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…

Koolhydraatarme recepten
Slabootjes met gerookte zalm, avocado en kwarteleitjes

Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen