✓ Verlies tot 2 kilo per week | Gratis verzending | Vandaag besteld, volgende werkdag in huis | NIEUW: Zomer Afslankplan

✓ NIEUW: Zomer Afslankplan

Lees meer Lees meer

Mediterrane forel met venkel en tomaat

Forel is een vette vissoort en heeft daarom extra voordelen voor je gezondheid. Het zit vol met eiwitten en omega 3-vetzuren.

Dit gerecht is laag in koolhydraten, maar geeft je dankzij de gezonde vetten lang een verzadigd gevoel.

Deze gezonde avondmaaltijd bevat venkel; een groente die vol zit met calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en foliumzuur. Door dit gerecht te eten krijg je een goede dosis vitamines, mineralen en vezels binnen.

Dit recept is voor 2 personen/porties.

Voedingswaarden (per portie)

  • 488 kcal
  • Eiwitten: 29,5 gram
  • Koolhydraten: 23,5 gram
  • Vetten: 29 gram
  • Vezels: 8,5 gram

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 regenboogforellen (circa 430 gram)
  • 1 venkelknol (350 gram)
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 citroen
  • 300 gram cherrytomaten
  • 50 gram olijven
  • 30 gram pijnboompitten
  • Mediterraanse kruiden
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui in ringen en de venkel in lange stroken. Doe in een kom.
  3. Voeg een eetlepel gesmolten kokosolie toe en hussel de groenten door elkaar.
  4. Verspreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een snuf Mediterraanse kruiden, zeezout en zwarte peper.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten circa 10 minuten, totdat de venkel is gekarameliseerd.
  6. Bestrooi de forel met een snuf zeezout en Mediterraanse kruiden.
  7. Halveer de cherrytomaten, snijd de olijven in plakjes en snijd de citroen in plakjes.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en leg de regenboogforel bovenop de venkel.
  9. Verspreid de cherrytomaten, citroenschijfjes en olijven over de bakplaat en druppel een eetlepel gesmolten kokosolie over het geheel.
  10. Schuif de bakplaat weer in de oven en bak nog eens 15 à 20 minuten, totdat de regenboogforel gaar is.
  11. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet even opzij.
  12. Strooi de pijnboompitten over het gerecht en knijp de citroen over de vis uit.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Koolhydraatarme recepten
Koolhydraatarm frambozen-yoghurtijs

IJs eten tijdens het afvallen? Het kan! Met dit recept voor frambozen-yoghurtijs kun je…

Recepten
Watermeloen-limonade

Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…

Koolhydraatarme recepten
Gegrilde perzik met ricotta en pistachenoten

Voor dit lekkere ontbijtje heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ook is het snel…

Koolhydraatarme recepten
Shaslicks van de BBQ met knoflooksaus en Libanese salade

Met dit BBQ recept voor kip shaslicks met knoflooksaus en Libanese salade maak je…

Recepten
Gekruide watermeloen met feta

Als je op zoek bent naar een lekkere en verfrissende snack, dan is dit…

Koolhydraatarme recepten
Verfrissende zomer salade met avocado en ei

Deze salade zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je gewicht wilt verliezen…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt met 100+ lekkere recepten
  • 5 eiwitrijke weekmenu's
  • Val tot 2 kilo per week af
  • Afvallen zonder hongergevoel
Ontdek de voordelen