Lunchsalade met bietjes, sinaasappel en pijnboompitten
Deze lunchsalade is één grote smaakexplosie en is nog super verantwoord ook.
De aardse smaak van bietjes, de friszoete smaak van sinaasappel en de zoetzure granaatappelpitjes combineren heel goed met elkaar.
Daarbij krijg je met deze salade meteen een hoop vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels binnen.
Kortom: dit is een lekkere en gezonde lunch!
Voedingswaarden van dit recept
- 306 kcal
- Eiwitten: 7,5 gram
- Koolhydraten: 23,1 gram
- Vetten: 18,5 gram
- Vezels: 7,8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 75 gram gemengde sla
- 1 voorgekookte rode biet (75 gram)
- 1 sinaasappel (130 gram)
- ½ rode ui
- 2 gram verse peterselie
- 15 gram granaatappelpitjes (vers of uit diepvries)
- 15 gram pijnboompitten
- 1 el citroensap
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg even opzij.
- Snijd de rode biet in plakjes.
- Pel de sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snijd de sinaasappel in dunne plakjes.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen en hak de verse peterselie grof.
- Leg de sla op een bord en verdeel de gesneden ingrediënten erover.
- Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
- Druppel de dressing over de salade.
- Garneer met de granaatappelpitjes en de (geroosterde) pijnboompitten.
Deze auberginepakketjes uit de oven zijn niet alleen gezond en lekker, maar zien er…
Deze wortel-bloemkoolsoep is makkelijk om te maken, super smaakvol én gezond. Na het eten…
Dit ontbijtje is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond én…
Deze kip-kerriesoep is makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…
Deze courgetterolletjes in tomatensaus zijn een voorbeeld van een gezond en lekker gerecht dat…