Lunchsalade met bietjes, sinaasappel en pijnboompitten
Deze lunchsalade is één grote smaakexplosie en is nog super verantwoord ook.
De aardse smaak van bietjes, de friszoete smaak van sinaasappel en de zoetzure granaatappelpitjes combineren heel goed met elkaar.
 
Daarbij krijg je met deze salade meteen een hoop vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels binnen.
Kortom: dit is een lekkere en gezonde lunch!
Voedingswaarden van dit recept
- 306 kcal
- Eiwitten: 7,5 gram
- Koolhydraten: 23,1 gram
- Vetten: 18,5 gram
- Vezels: 7,8 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 75 gram gemengde sla
- 1 voorgekookte rode biet (75 gram)
- 1 sinaasappel (130 gram)
- ½ rode ui
- 2 gram verse peterselie
- 15 gram granaatappelpitjes (vers of uit diepvries)
- 15 gram pijnboompitten
- 1 el citroensap
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg even opzij.
- Snijd de rode biet in plakjes.
- Pel de sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snijd de sinaasappel in dunne plakjes.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen en hak de verse peterselie grof.
- Leg de sla op een bord en verdeel de gesneden ingrediënten erover.
- Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
- Druppel de dressing over de salade.
- Garneer met de granaatappelpitjes en de (geroosterde) pijnboompitten.

 
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
 
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
 
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
 
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
 
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
 
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
 
 
 
                                      
Deel dit artikel: