Kipsalade met kalamata-olijven
Een simpele en snelle lunchsalade die goed in een koolhydraatarm dieet past.
Deze salade bevat veel eiwitten, waardoor het erg geschikt is om te eten tijdens het afvallen. Ook voor sporters is deze salade geschikt; het is een perfecte herstelmaaltijd voor na een training.
Eiwitten zorgen voor een goede spieropbouw en zorgen ervoor dat je lang verzadigd blijft. Dat betekent dat je na deze salade niet snel weer trek krijgt.
Wil je deze salade als avondmaaltijd eten? Verdubbel dan de portie kipfilet en voeg 20 gram ongezouten noten naar keuze toe.
Voedingswaarden van dit recept (per portie)
- 353 kcal
- Eiwitten: 28 gram
- Koolhydraten: 23 gram
- Vetten: 16 gram
- Vezels: 4 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 30 gram quinoa
- 100 gram kipfilet
- 100 gram cherrytomaten
- 30 gram kalamata olijven
- 2 takjes verse peterselie
- 1 el citroensap
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip gaar.
- Haal de koekenpan van het vuur en schep de kip in een ruime kom.
- Halveer de cherrytomaten en de kalamata-olijven, en hak de peterselie fijn. Voeg aan de kom toe.
- Voeg de quinoa aan de kom toe en breng het geheel op smaak met het citroensap en een snuf zeezout en zwarte peper.
- Hussel de ingrediënten door elkaar en serveer direct.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
En als je geen kip eet, wat kan je dan als vervanger gebruiken?
Als alternatief voor 100 gram kipfilet kun je een van onderstaande producten ervoor vervangen:
– 40 gram feta
– 100 gram quorn
– 75 gram tempeh
– 50 gram linzen of kikkererwten met 7 gram noten