Lunch recept: Kipsalade met kalamata-olijven

Een simpele en snelle lunchsalade die goed in een koolhydraatarm dieet past. Deze salade bevat veel eiwitten, waardoor het erg geschikt is om te eten tijdens het afvallen. Ook voor sporters is deze salade geschikt; het is een perfecte herstelmaaltijd voor na een training. Eiwitten zorgen voor een goede spieropbouw en zorgen ervoor dat je lang verzadigd blijft.

Voedingswaarde van dit recept:

Energie: 350 kcal (calorieën)
Koolhydraten: 20 gram
Vezels: 3,8 gram
Suikers: 4,4 gram
Eiwitten: 35 gram
Vetten: 12,6 gram

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 gram kipfilet
  • 25 gram quinoa
  • 30 gram gehalveerde, ontpitte kalamata-olijven
  • 5 cherrytomaten
  • 2 fijngehakte takjes peterselie
  • 1 tl limoensap
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip gaar.
  4. Haal de koekenpan van het vuur en schep de kip in een ruime kom.
  5. Halveer de cherrytomaten en voeg ze aan de kom toe.
  6. Voeg ook de quinoa, kalamata-olijven en peterselie aan de kom toe.
  7. Breng op smaak met limoensap, zeezout en zwarte peper.
  8. Mix het geheel door elkaar.