Lunch recept: Kipsalade met kalamata-olijven

Een simpele en snelle lunchsalade die goed in een koolhydraatarm dieet past. Deze salade bevat veel eiwitten, waardoor het erg geschikt is om te eten tijdens het afvallen. Ook voor sporters is deze salade geschikt; het is een perfecte herstelmaaltijd voor na een training.

Eiwitten zorgen voor een goede spieropbouw en zorgen ervoor dat je lang verzadigd blijft. Dat betekent dat je na deze salade niet snel weer trek krijgt!

Wil je deze salade als avondmaaltijd eten? Verdubbel dan de portie kipfilet en voeg 20 gram ongezouten noten naar keuze toe.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 353 kcal (calorieën)
Eiwitten: 28 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 16 gram
Vezels: 4 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 30 gram quinoa
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram cherrytomaten
  • 30 gram kalamata-olijven
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 el citroensap
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  3. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip gaar.
  4. Haal de koekenpan van het vuur en schep de kip in een ruime kom.
  5. Halveer de cherrytomaten en de kalamata-olijven, en hak de peterselie fijn. Voeg aan de kom toe.
  6. Voeg de quinoa aan de kom toe en breng het geheel op smaak met het citroensap en een snuf zeezout en zwarte peper.
  7. Hussel de ingrediënten door elkaar en serveer direct.