Super bedankt voor dit artikel!
Kipgehaktballen met Indische sperziebonenrijst en kokosrasp
Met dit recept zet je een heerlijke, verantwoorde en koolhydraatarme avondmaaltijd op tafel.
Eet je partner en/of kind(eren) mee? Voeg voor hen dan een portie langzame koolhydraten toe, zoals zilvervliesrijst, quinoa of boekweit.
Laat het je smaken!
Voedingswaarden van dit recept
- 598 kcal
- Eiwitten: 36 gram
- Koolhydraten: 27,5 gram
- Vetten: 33,5 gram
- Vezels: 19 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram kipgehakt
- 250 gram sperziebonen
- 200 gram bloemkoolrijst
- 1 ui (100 gram)
- Stukje verse gember (1 cm)
- 10 gram kokosrasp
- 2 el tamari sojasaus
- 1 tl sambal
- ½ tl korianderpoeder
- Kurkumapoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Optioneel: rooster de kokosrasp in een droge koekenpan. Zet even opzij.
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden.
- Stoom of kook de sperziebonen circa 6 minuten, totdat ze bijna gaar zijn. Ga ondertussen verder met het recept.
- Snipper de ui en rasp de gember.
- Doe het kipgehakt in een kom en voeg de sambal, het korianderpoeder, een derde van de ui, de helft van de sojasaus en een snufje kurkumapoeder en zwarte peper toe. Kneed door en vorm met je handen tot drie gehaktballen.
- Verhit een theelepel kokosolie in een kleine koekenpan en bak de kipgehaktballen 8 à 10 minuten, totdat ze gaar zijn. Ga ondertussen verder met het recept.
- Giet de sperziebonen af.
- Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en fruit de overgebleven ui aan.
- Voeg de sperziebonen en de gember toe en bak circa 3 minuten mee.
- Voeg de bloemkoolrijst, de overgebleven sojasaus en een snufje zwarte peper toe en bak circa 2 minuten mee, totdat de bloemkoolrijst naar wens gaar is.
- Schep de Indische sperziebonenrijst op een bord en leg de kipgehaktballen er bovenop.
- Garneer met de (geroosterde) kokosrasp.
Budgettip: Kies voor sperziebonen uit de diepvries en/of vervang de bloemkoolrijst door 200 gram bloemkool en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp.
Variatietip: Vervang het kipgehakt door 125 gram mager rundergehakt en/of vervang de sperziebonen door snijbonen.
Vegetarische optie: Vervang de kipgehaktballen door een pittige cashew-bonenburger. Pureer hiervoor 100 gram voorgekookte zwarte bonen (uitgelekt), 15 gram ongezouten cashewnoten, 1 tl sambal, 1 tl sojasaus, 1 tl korianderpoeder en een snuf kurkumapoeder met een staafmixer, keukenmachine of blender. Doe in een kom en voeg 15 gram havermeel en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Kneed door en vorm met je handen tot een platte burger. Bak de burger om en om circa 8 minuten.
Meer van dit? De PuurFiguur Methode bevat 5 weekmenu’s met 100+ gezonde recepten die zijn ontwikkeld voor afvallen zonder honger.
👉 Klik hier voor meer informatie over de PuurFiguur Methode.

Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: