Granola ontbijtreep recept

Heb jij ook altijd haast in de ochtend en vind je het moeilijk om tijd te maken voor het ontbijt? Dan zijn deze granola ontbijtrepen een uitkomst.

Met dit recept maak je in één keer acht repen. Zo heb je voor meerdere dagen een gezond en voedzaam kant-en-klaar ontbijt in huis.

Vries de repen per stuk in en haal de avond van tevoren één reep uit de vriezer. De volgende ochtend geniet jij van een heerlijk gezond ontbijt.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per reep

Energie: 2043 / 255 calorieën
Eiwitten: 61 / 7,6 gram
Koolhydraten: 158 / 19,8 gram
Vetten: 122 / 15,3 gram
Vezels: 37 / 4,6 gram

Ingrediënten voor 8 repen

  • 175 gram havermout
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • 2 eiwitten
  • 50 gram extra vierge kokosolie
  • 40 gram (rauwe) honing
  • 2 tl kaneelpoeder
  • ½ tl vanillepoeder
  • Snufje zeezout
  • Optioneel: 25 gram gedroogde abrikozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de walnoten fijn.
  3. Verwarm de kokosolie en de honing in een (steel)pannetje en roer goed door.
  4. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door.
  5. Optioneel: snijd de gedroogde abrikozen in hele kleine stukjes en voeg aan de kom toe.
  6. Giet het olie-honingmengsel in de kom met de droge ingrediënten en roer tot een plakkerige massa.
  7. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  8. Spatel de opgeklopte eiwitten door de granola.
  9. Schep de granola in een met bakpapier beklede ovenschaal of klein bakblik en verspreid goed.
  10. Druk de granola stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zo voorkom je dat de repen na het snijden uit elkaar vallen.
  11. Schuif de ovenschaal of het bakblik in de oven en bak de granola circa 20 minuten in de oven.
  12. Haal de ovenschaal of het bakblik uit de oven en laat de granola volledig afkoelen voordat je deze in acht gelijke repen snijdt.
  13. Bewaar de granola repen in de koelkast of vries ze per stuk in.