Het was echt lekker en voedzaam.
Gerookte makreelsalade met yoghurtdressing
Makreel behoort tot de vette vissoorten en is rijk aan omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn nodig voor de ontwikkeling en het behoud van een gezond lichaam.
Daarnaast bevat vette vis ook vitamine D: een belangrijke vitamine waar veel mensen een tekort aan hebben. Makreel draagt bij aan een gezond hart, een beter immuunsysteem en een verminderde achteruitgang van de hersenen. Reden genoeg om deze gerookte makreelsalade te maken voor de lunch.
Wil je dit gerecht als avondmaaltijd eten? Kook dan 30 gram quinoa of boekweit en voeg aan de salade toe.
Dit recept is koolhydraatarm.
Voedingswaarden van dit recept
- 488 kcal
- Eiwitten: 23 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vetten: 40 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 80 gram gerookte makreel
- 75 gram veldsla
- ½ avocado
- Paar stengels verse bieslook (fijngesneden) of 1 tl gedroogde bieslook
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 el limoensap
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Scheur de makreel in stukjes en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
- Doe de makreel, de avocado en de veldsla in een kom.
- Maak een dressing van de Griekse yoghurt, het limoensap en de bieslook en voeg aan de kom toe.
- Hussel de ingrediënten door elkaar.
- Breng de salade op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
Ik weeg 100 kg wil afvallen. Welk dieet kan ik gebruiken met recepten.
Het was heerlijk en voedzaam. En ik ga het zeker meer klaarmaken….
Geniet ervan 😉
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: