Gerookte makreelsalade met yoghurtdressing recept

Makreel behoort tot de vette vissoorten en is rijk aan omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn nodig voor de ontwikkeling en het behoud van een gezond lichaam.

Daarnaast bevat vette vis ook vitamine D: een belangrijke vitamine waar veel mensen een tekort aan hebben. Makreel draagt bij aan een gezond hart, een beter immuunsysteem en een verminderde achteruitgang van de hersenen. Reden genoeg om deze gerookte makreelsalade te maken voor de lunch.

Wil je dit gerecht als avondmaaltijd eten? Kook dan 30 gram quinoa of boekweit en voeg aan de salade toe.

Dit recept is koolhydraatarm.

Voedingswaarden van deze salade

  • Energie: 488 kcal (calorieën)
  • Eiwitten: 23 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vetten: 40 gram
  • Vezels: 7 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 80 gram gerookte makreel
  • 75 gram veldsla
  • ½ avocado 
  • Paar stengels verse bieslook (fijngesneden) of 1 tl gedroogde bieslook
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 el limoensap
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Scheur de makreel in stukjes en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
  2. Doe de makreel, de avocado en de veldsla in een kom.
  3. Maak een dressing van de Griekse yoghurt, het limoensap en de bieslook en voeg aan de kom toe.
  4. Hussel de ingrediënten door elkaar.
  5. Breng de salade op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.