Gerookte makreelsalade met yoghurtdressing
Makreel behoort tot de vette vissoorten en is rijk aan omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn nodig voor de ontwikkeling en het behoud van een gezond lichaam.
Daarnaast bevat vette vis ook vitamine D: een belangrijke vitamine waar veel mensen een tekort aan hebben. Makreel draagt bij aan een gezond hart, een beter immuunsysteem en een verminderde achteruitgang van de hersenen. Reden genoeg om deze gerookte makreelsalade te maken voor de lunch.
Wil je dit gerecht als avondmaaltijd eten? Kook dan 30 gram quinoa of boekweit en voeg aan de salade toe.
Dit recept is koolhydraatarm.
Voedingswaarden van dit recept
- 488 kcal
- Eiwitten: 23 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vetten: 40 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 80 gram gerookte makreel
- 75 gram veldsla
- ½ avocado
- Paar stengels verse bieslook (fijngesneden) of 1 tl gedroogde bieslook
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 el limoensap
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Scheur de makreel in stukjes en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
- Doe de makreel, de avocado en de veldsla in een kom.
- Maak een dressing van de Griekse yoghurt, het limoensap en de bieslook en voeg aan de kom toe.
- Hussel de ingrediënten door elkaar.
- Breng de salade op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
Deze auberginepakketjes uit de oven zijn niet alleen gezond en lekker, maar zien er…
Deze wortel-bloemkoolsoep is makkelijk om te maken, super smaakvol én gezond. Na het eten…
Dit ontbijtje is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond én…
Deze kip-kerriesoep is makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…
Deze courgetterolletjes in tomatensaus zijn een voorbeeld van een gezond en lekker gerecht dat…
Het was echt lekker en voedzaam.
Het was heerlijk en voedzaam. En ik ga het zeker meer klaarmaken….
Geniet ervan 😉