Gerookte makreelsalade met yoghurtdressing recept

Makreel behoort tot de vette vissoorten en is rijk aan omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn nodig voor de ontwikkeling en het behoud van een gezond lichaam.

Daarnaast bevat vette vis ook vitamine D: een belangrijke vitamine waar veel mensen een tekort aan hebben. Makreel draagt bij aan een gezond hart, een beter immuunsysteem en een verminderde achteruitgang van de hersenen. Reden genoeg om deze gerookte makreelsalade te maken voor de lunch.

Dit recept is koolhydraatarm.

Voedingswaarde van deze salade

Totaal:

  • Energie: 450 kcal (calorieën)
  • Koolhydraten: 3,7 gram
  • Vezels: 5 gram
  • Suikers: 0 gram
  • Eiwitten: 24 gram
  • Vetten: 37 gram

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 75 gram veldsla
  • 1 gerookte makreelfilet (ca. 80 gram)
  • ½ avocado (80 gram)
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 el volle yoghurt of kwark (60 gram)
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • Zeezout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Pluk de makreel in stukjes en snijd de avocado in blokjes. Doe deze samen met de veldsla in een kom.
  2. Maak een dressing van de yoghurt, olijfolie en bieslook en roer deze door de salade.
  3. Sprenkel er als laatst een beetje limoensap over en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Snel en Gezond Afvallen Ben je klaar met dieetfabels en wil je antwoorden op overgewicht? Dit is wat je van ons kunt verwachten:
  • Praktische afslanktips om al jouw 12 natuurlijke afslankhormonen te activeren om stug lichaamsvet los te weken en te verbranden.
  • Een 8-delige afslankcursus in je mailbox met het beste van het beste advies om een slank lichaam te krijgen en te behouden.
  • Het Ochtend Slank programma gratis in je mailbox - zodat je morgenochtend direct 2 belangrijke vetverbrandingshormonen 'aanzet'.

57.247 mensen gingen je voor