Bloemkoolpizza met aubergine, olijven en fetakaas recept

Deze koolhydraatarme pizza is een ware traktatie! Want ja, zelfs als je een koolhydraatarm voedingspatroon volgt kun je genieten van pizza.

De bodem van deze pizza is gemaakt van bloemkool, wat ervoor zorgt dat je veel minder koolhydraten binnenkrijgt dan wanneer je een normale pizza eet.

Deze gezonde pizza is rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Fijn, want zo krijg je waardevolle voedingsstoffen binnen terwijl jij geniet van een heerlijke maaltijd!

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 472 kcal (calorieën)
Eiwitten: 31 gram
Koolhydraten: 28 gram
Vetten: 25 gram
Vezels: 17 gram

Ingrediënten (voor 1 pizza)

  • 500 gram bloemkool
  • 100 gram aubergine
  • 30 gram tomatenpuree
  • 50 gram fetakaas
  • 1 ei
  • 1 tomaat (100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kleine rode ui (30 gram)
  • 40 gram olijven
  • Gedroogde oregano
  • Knoflookpoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: paar blaadjes basilicum

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze tot zeer fijne korrels met een keukenmachine of rasp.
  3. Doe de gemalen bloemkool in een grote pan met kokend water en kook de bloemkool circa 4 minuten, totdat deze gaar is.
  4. Pers ondertussen de knoflook.
  5. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
  6. Schep de bloemkool in een schone theedoek en wring zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool.
  7. Doe de droge bloemkool in een kom en voeg het ei, de knoflook en een snufje gedroogde oregano, zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het bloemkoolmengsel op de bakplaat. Vorm tot een ronde, dunne bodem.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizzabodem circa 25 minuten.
  10. Doe ondertussen de tomatenpuree in een kommetje en voeg een scheutje water en een snufje gedroogde oregano, knoflookpoeder, zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  11. Snijd de aubergine en de tomaat in dunne plakjes, de rode ui in dunne halve ringen en de olijven in ringetjes.
  12. Haal de bakplaat uit de oven en besmeer de pizzabodem met de tomatensaus.
  13. Verdeel de aubergine, de tomaat, de rode ui en de olijven erover.
  14. Verbrokkel de fetakaas over de bloemkoolpizza en breng het geheel op smaak met een snufje gedroogde oregano en zwarte peper.
  15. Schuif de bakplaat weer in de oven en bak de bloemkoolpizza 15 à 20 minuten, totdat deze goudbruin is.
  16. Optioneel: garneer de bloemkoolpizza met de basilicum.