Gezond bananenbrood met walnoten recept

Ben jij dol op brood, maar eet je wel graag koolhydraatarm? Dan is dit recept voor gezond bananenbrood met walnoten een uitkomst.

Dit brood past goed in een koolhydraatarm eetpatroon, omdat het is gemaakt met amandelmeel. Amandelmeel is te koop bij de grotere supermarkten en bij natuurwinkels.

Beleg je plak bananenbrood met gezond beleg zoals Hüttenkäse, ei, suikervrije notenpasta, suikervrije hummus of gerookte zalm en klaar is je gezonde ontbijt of lunch!

Een plak van dit bananenbrood kan ook dienen als gezond tussendoortje.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per plak

Energie: 1543 calorieën / 128,6 calorieën
Eiwitten: 63 gram / 5,3 gram
Koolhydraten: 111 gram / 9,3 gram
Vetten: 97 gram / 8,1 gram
Vezels: 21 gram / 1,8 gram

Ingrediënten voor 1 bananenbrood (12 plakken)

  • 3 rijpe bananen (360 gram)
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermeel (of havermout)
  • 25 gram walnoten (of ongezouten noten naar keuze)
  • 2 el ongezoete amandelmelk
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • Snufje zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Gebruik je havermout in plaats van havermeel? Maal het dan tot havermeel met behulp van een keukenmachine, blender of koffiemolen.
  3. Doe het havermeel, het amandelmeel, het bakpoeder en het zeezout in een grote kom en roer door.
  4. Doe de bananen, de eieren en de amandelmelk in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde, luchtige substantie.
  5. Giet de inhoud van de blender of keukenmachine in de kom met de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  6. Hak de walnoten grof en roer door het beslag.
  7. Stort het beslag in een cakevorm en schuif de cakevorm in de oven.
  8. Bak het bananenbrood 45 à 55 minuten, totdat deze gaar is. Het bananenbrood is gaar als je er met een vork of satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
  9. Wordt de bovenkant van het bananenbrood tijdens het bakken te donker? Dek de cakevorm dan af met een stuk aluminiumfolie of bakpapier.
  10. Laat het bananenbrood volledig afkoelen en snijd vervolgens in 12 gelijke plakken.

Tip: Verpak iedere plak bananenbrood afzonderlijk en plaats in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere snack of (deel van je) ontbijt of lunch in huis.