Kan het ook met alleen havermeel?
Gezond bananenbrood recept met walnoten
Ben jij dol op brood, maar eet je wel graag koolhydraatarm? Dan is dit recept voor gezond bananenbrood met walnoten een uitkomst.
Dit brood past goed in een koolhydraatarm eetpatroon, omdat het is gemaakt met amandelmeel. Amandelmeel is te koop bij de grotere supermarkten en bij natuurwinkels.
Eén plak van dit bananenbrood vormt een gezond tussendoortje.
Als je dit bananenbrood wilt eten als ontbijt of lunch, beleg dan twee plakken met gezond beleg zoals hüttenkäse, ei, suikervrije notenpasta, suikervrije hummus of gerookte zalm.
Uit dit bananenbrood recept haal je 12 plakken.
Voedingswaarden (per plak)
- 129 kcal
- Eiwitten: 5,3 gram
- Koolhydraten: 9,3 gram
- Vetten: 8,1 gram
- Vezels: 1,8 gram
Ingrediënten voor 1 bananenbrood (12 plakken)
- 3 rijpe bananen (360 gram)
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermeel (of havermout)
- 25 gram walnoten (of ongezouten noten naar keuze)
- 2 el ongezoete amandelmelk
- 1 ½ tl bakpoeder
- Snufje zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Gebruik je havermout in plaats van havermeel? Maal het dan tot havermeel met behulp van een keukenmachine, blender of koffiemolen.
- Doe het havermeel, het amandelmeel, het bakpoeder en het zeezout in een grote kom en roer door.
- Doe de bananen, de eieren en de amandelmelk in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde, luchtige substantie.
- Giet de inhoud van de blender of keukenmachine in de kom met de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
- Hak de walnoten grof en roer door het beslag.
- Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif de cakevorm in de oven.
- Bak het bananenbrood 45 à 55 minuten, totdat deze gaar is. Het bananenbrood is gaar als je er met een vork of satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
- Wordt de bovenkant van het bananenbrood tijdens het bakken te donker? Dek de cakevorm dan af met een stuk aluminiumfolie of bakpapier.
- Laat het bananenbrood volledig afkoelen en snijd vervolgens in 12 gelijke plakken.
Tip: Verpak iedere plak bananenbrood afzonderlijk en plaats in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere snack of (deel van je) ontbijt of lunch in huis.
kan het ook met halfvolle melk
Ik vind dit bananenbrood heel erg lekker en om het glutenvrij te maken gebruik ik ook nog glutenvrije havermout. Dat smaakt prima. Ik gebruik altijd koemelk.
Lekker de banaan er doorheen mengen is lekkerder dan erbovenop leggen vind ik. Hier in huis is dit brood niet veilig voor de overige gezinsleden
dank je.
Kun je ook alleen amandelmeel gebruiken? Ik verdraag havermout niet zo goed.
Alleen amandelmeel wordt niet goed.
Daarom doe ik half om half met bio boekweit meel. K weet niet of dat mag ??
Het bananenbrood vind ik fantastisch, ik eet het als ontbijt lekker met cottagecheese:)
Kunnen er ook dadels verwerkt worden in het recept?
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: