Het was echt lekker en voedzaam.
Gerookte makreelsalade met yoghurtdressing
Makreel behoort tot de vette vissoorten en is rijk aan omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn nodig voor de ontwikkeling en het behoud van een gezond lichaam.
Daarnaast bevat vette vis ook vitamine D: een belangrijke vitamine waar veel mensen een tekort aan hebben. Makreel draagt bij aan een gezond hart, een beter immuunsysteem en een verminderde achteruitgang van de hersenen. Reden genoeg om deze gerookte makreelsalade te maken voor de lunch.
Wil je dit gerecht als avondmaaltijd eten? Kook dan 30 gram quinoa of boekweit en voeg aan de salade toe.
Dit recept is koolhydraatarm.
Voedingswaarden van dit recept
- 488 kcal
- Eiwitten: 23 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vetten: 40 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 80 gram gerookte makreel
- 75 gram veldsla
- ½ avocado
- Paar stengels verse bieslook (fijngesneden) of 1 tl gedroogde bieslook
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 el limoensap
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Scheur de makreel in stukjes en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
- Doe de makreel, de avocado en de veldsla in een kom.
- Maak een dressing van de Griekse yoghurt, het limoensap en de bieslook en voeg aan de kom toe.
- Hussel de ingrediënten door elkaar.
- Breng de salade op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
Ik weeg 100 kg wil afvallen. Welk dieet kan ik gebruiken met recepten.
Het was heerlijk en voedzaam. En ik ga het zeker meer klaarmaken….
Geniet ervan 😉
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: