Zelfgemaakte guacamole (avocadodip)
Guacamole is onwijs divers. Het is heerlijk als dip voor snackgroenten, als spread voor op een rijstwafel of als vulling voor een opengesneden gepofte zoete aardappel.
Guacamole is koolhydraatarm en vezelrijk, en bevat goede vetten die belangrijk zijn voor je gezondheid.
Het maken van guacamole kost weinig tijd en je hebt niet veel ingrediënten nodig.
Kortom: een simpel maar heerlijk recept!
Dit recept is voor 4 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 88 kcal
- Eiwitten: 1,3 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Vetten: 7,8 gram
- Vezels: 3,3 gram
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 1 avocado
- 4 cherrytomaten
- ½ kleine rode ui (40 gram)
- 1 teentje knoflook
- Paar takjes verse koriander
- 1 tl limoensap
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: Griekse yoghurt (10% vet), rode chilipeper
Bereidingswijze
- Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot puree en doe in een kommetje.
- Snijd de cherrytomaten in zeer kleine stukjes, snipper de rode ui zeer fijn, pers de knoflook en hak de verse koriander fijn. Voeg aan het kommetje toe.
- Voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Optioneel: voeg een eetlepel Griekse yoghurt toe om de guacamole smeuïger te maken.
- Breng de guacamole op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Optioneel: hak (een deel van) een rode chilipeper fijn en roer door de guacamole.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: