door Ilse de Groot - Voedingsdeskundige
Zelfgemaakte guacamole (avocadodip)
Guacamole is onwijs divers. Het is heerlijk als dip voor snackgroenten, als spread voor op een rijstwafel of als vulling voor een opengesneden gepofte zoete aardappel.
Guacamole is koolhydraatarm en vezelrijk, en bevat goede vetten die belangrijk zijn voor je gezondheid.
Het maken van guacamole kost weinig tijd en je hebt niet veel ingrediënten nodig.
Kortom: een simpel maar heerlijk recept!
Voedingswaarden van dit recept
Totaal / per portie
Energie: 352 kcal / 88 kcal (calorieën)
Eiwitten: 5 gram / 1,3 gram
Koolhydraten: 8 gram / 2 gram
Vetten: 31 gram / 7,8 gram
Vezels: 13 gram / 3,3 gram
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 avocado
- 4 cherrytomaten
- ½ kleine rode ui (40 gram)
- 1 teentje knoflook
- Paar takjes verse koriander
- 1 tl limoensap
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: Griekse yoghurt (10% vet), rode chilipeper
Bereidingswijze
- Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot mousse en doe in een kommetje.
- Snijd de cherrytomaten in zeer kleine stukjes, snipper de rode ui zeer fijn, pers de knoflook en hak de verse koriander fijn. Voeg aan het kommetje toe.
- Voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Optioneel: voeg een eetlepel Griekse yoghurt toe om de guacamole smeuïger te maken.
- Breng de guacamole op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Optioneel: hak (een deel van) een rode chilipeper fijn en roer door de guacamole.
Plaats een reactie Verberg reacties