Zelfgemaakte guacamole (avocadodip)
Guacamole is onwijs divers. Het is heerlijk als dip voor snackgroenten, als spread voor op een rijstwafel of als vulling voor een opengesneden gepofte zoete aardappel.
Guacamole is koolhydraatarm en vezelrijk, en bevat goede vetten die belangrijk zijn voor je gezondheid.
Het maken van guacamole kost weinig tijd en je hebt niet veel ingrediënten nodig.
Kortom: een simpel maar heerlijk recept!
Dit recept is voor 4 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 88 kcal
- Eiwitten: 1,3 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Vetten: 7,8 gram
- Vezels: 3,3 gram
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 1 avocado
- 4 cherrytomaten
- ½ kleine rode ui (40 gram)
- 1 teentje knoflook
- Paar takjes verse koriander
- 1 tl limoensap
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: Griekse yoghurt (10% vet), rode chilipeper
Bereidingswijze
- Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot puree en doe in een kommetje.
- Snijd de cherrytomaten in zeer kleine stukjes, snipper de rode ui zeer fijn, pers de knoflook en hak de verse koriander fijn. Voeg aan het kommetje toe.
- Voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Optioneel: voeg een eetlepel Griekse yoghurt toe om de guacamole smeuïger te maken.
- Breng de guacamole op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Optioneel: hak (een deel van) een rode chilipeper fijn en roer door de guacamole.

Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: