✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Verse tomatensoep (van 4 soorten tomaten)

Deze heerlijke verse tomatensoep is gemaakt van 4 soorten tomaten. In 20 minuten staat deze lekkere en gezonde lunch op tafel!

Dit recept is voor 2 porties/personen.

Maak je dit recept voor jou alleen? Bewaar de overgebleven soep dan in een luchtdicht bakje in de koelkast of vries het in.

Voedingswaarden van dit recept (per portie)

  • 374 kcal
  • Eiwitten: 11 gram
  • Koolhydraten: 32,5 gram
  • Vetten: 19 gram
  • Vezels: 14 gram

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 250 gram cherrytomaten
  • 8 tomaten (800 gram)
  • 5 zongedroogde tomaten (75 gram)
  • 1 grote ui (150 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 ml water
  • 40 gram tomatenpuree
  • 15 gram pijnboompitten
  • 1 bouillonblokje*
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie
  • Optioneel: verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Halveer de cherrytomaten, snijd de tomaten in vieren en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook aan.
  4. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg de cherrytomaten, de tomaten, de zongedroogde tomaten, het water en het bouillonblokje toe en doe de deksel op de pan.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat circa 15 minuten pruttelen, totdat de tomaten zacht zijn.
  7. Optioneel: rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  8. Pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.
  9. Breng de soep op smaak met de gedroogde oregano en een snuf zwarte peper.
  10. Giet de helft van de soep in een grote kom en garneer met de helft van de (geroosterde) pijnboompitten.
  11. Optioneel: hak wat verse basilicum fijn en strooi over de soep.

*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.

Variatietip: Vervang de pijnboompitten door zonnebloempitten of pompoenpitten.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!
Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Koolhydraatarme recepten
Eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado

Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…

Koolhydraatarme recepten
Gevulde courgetterolletjes in tomatensaus

Ingrediënten (voor 1 persoon) 100 gram kipgehakt 50 gram verse spinazie 1 courgette 1…

Koolhydraatarme recepten
Sperziebonen met tomatensaus, ei en walnoten

Deze snelle maaltijd met sperziebonen, tomatensaus, ei en walnoten is ideaal voor op een…

Koolhydraatarme recepten
Kippenbout en groenten uit de oven

Dit is een smakelijk en makkelijk koolhydraatarm recept: handig voor als je geen zin…

Koolhydraatarme recepten
Verwarmend pompoen drankje

Dit is een heerlijk en gezond pompoen drankje dat jou van binnenuit verwarmt. Lekker…

Koolhydraatarme recepten
Garnalensalade met avocado, yoghurt en limoen

Deze lekkere en gezonde garnalensalade met avocado, yoghurt en limoen is koolhydraatarm, makkelijk om…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen