Verse tomatensoep (van 4 soorten tomaten)
Deze heerlijke verse tomatensoep is gemaakt van 4 soorten tomaten. In 20 minuten staat deze lekkere en gezonde lunch op tafel!
Dit recept is voor 2 porties/personen.
Maak je dit recept voor jou alleen? Bewaar de overgebleven soep dan in een luchtdicht bakje in de koelkast of vries het in.
Voedingswaarden (per portie)
- 374 kcal
- Eiwitten: 11 gram
- Koolhydraten: 32,5 gram
- Vetten: 19 gram
- Vezels: 14 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 250 gram cherrytomaten
- 8 tomaten (800 gram)
- 5 zongedroogde tomaten (75 gram)
- 1 grote ui (150 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 600 ml water
- 40 gram tomatenpuree
- 15 gram pijnboompitten
- 1 bouillonblokje*
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- Zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: verse basilicum
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Halveer de cherrytomaten, snijd de tomaten in vieren en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook aan.
- Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de cherrytomaten, de tomaten, de zongedroogde tomaten, het water en het bouillonblokje toe en doe de deksel op de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat circa 15 minuten pruttelen, totdat de tomaten zacht zijn.
- Optioneel: rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.
- Breng de soep op smaak met de gedroogde oregano en een snuf zwarte peper.
- Giet de helft van de soep in een grote kom en garneer met de helft van de (geroosterde) pijnboompitten.
- Optioneel: hak wat verse basilicum fijn en strooi over de soep.
*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.
Variatietip: Vervang de pijnboompitten door zonnebloempitten of pompoenpitten.
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: