Sperziebonen met tomatensaus, ei en walnoten
Deze snelle maaltijd met sperziebonen, tomatensaus, ei en walnoten is ideaal voor op een drukke dag.
Voor deze gezonde avondmaaltijd heb je slechts twee pannen nodig. Oftewel: na het eten weinig afwas. Dat is fijn!
Maak je dit gerecht voor twee of meer personen? Vergroot dan de hoeveelheden.
Voedingswaarden van dit recept
- 570 kcal
- Eiwitten: 20,5 gram
- Koolhydraten: 26 gram
- Vetten: 39,5 gram
- Vezels: 14,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 ei
- 150 gram sperziebonen (vers of uit de diepvries)
- 150 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
- 125 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
- 1 ui (100 gram)
- 1 teentje knoflook
- 100 ml water
- 25 gram walnoten
- ¼ bouillonblokje*
- Extra vierge kokosolie
- Zwarte peper
- Optioneel: verse peterselie
Bereidingswijze
- Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in stukjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
- Snipper de ui, pers de knoflook en hak de walnoten grof.
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
- Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes (inclusief sap), het water en het kwart bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Laat 10 à 15 minuten pruttelen, totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe en roer goed door. Voeg tussentijds een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
- Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een kleine koekenpan, breek het ei in de pan en bak het ei enkele minuten.
- Schep de sperziebonen in tomatensaus in een diep bord en leg het ei er bovenop.
- Breng het gerecht op smaak met een snufje zwarte peper.
- Garneer met de walnoten.
- Optioneel: hak wat verse peterselie fijn en strooi over het geheel.
*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.
Variatietip: Vervang de walnoten door ongezouten noten naar keuze.Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: