Sperziebonen met tomatensaus, ei en walnoten
Deze snelle maaltijd met sperziebonen, tomatensaus, ei en walnoten is ideaal voor op een drukke dag.
Voor deze gezonde avondmaaltijd heb je slechts twee pannen nodig. Oftewel: na het eten weinig afwas. Dat is fijn!
Maak je dit gerecht voor twee of meer personen? Vergroot dan de hoeveelheden.
Voedingswaarden van dit recept
- 570 kcal
- Eiwitten: 20,5 gram
- Koolhydraten: 26 gram
- Vetten: 39,5 gram
- Vezels: 14,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 ei
- 150 gram sperziebonen (vers of uit de diepvries)
- 150 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
- 125 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
- 1 ui (100 gram)
- 1 teentje knoflook
- 100 ml water
- 25 gram walnoten
- ¼ bouillonblokje*
- Extra vierge kokosolie
- Zwarte peper
- Optioneel: verse peterselie
Bereidingswijze
- Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in stukjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
- Snipper de ui, pers de knoflook en hak de walnoten grof.
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
- Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes (inclusief sap), het water en het kwart bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Laat 10 à 15 minuten pruttelen, totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe en roer goed door. Voeg tussentijds een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
- Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een kleine koekenpan, breek het ei in de pan en bak het ei enkele minuten.
- Schep de sperziebonen in tomatensaus in een diep bord en leg het ei er bovenop.
- Breng het gerecht op smaak met een snufje zwarte peper.
- Garneer met de walnoten.
- Optioneel: hak wat verse peterselie fijn en strooi over het geheel.
*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.
Variatietip: Vervang de walnoten door ongezouten noten naar keuze.Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Rode bietensoep is niet alleen erg lekker en gezond, maar ook nog eens snel…
De naam schrikt wellicht een beetje af, maar laat je niet ontmoedigen: dit ontbijt…
Een koolhydraatarme quiche: bestaat dat? Jazeker! Dit recept voor kaas-broccoliquiche bevat weinig koolhydraten en…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Eén plak van dit dadel-bananenbrood…