✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Sperziebonen met tomatensaus, ei en walnoten

Deze snelle maaltijd met sperziebonen, tomatensaus, ei en walnoten is ideaal voor op een drukke dag.

Voor deze gezonde avondmaaltijd heb je slechts twee pannen nodig. Oftewel: na het eten weinig afwas. Dat is fijn!

Maak je dit gerecht voor twee of meer personen? Vergroot dan de hoeveelheden.

Voedingswaarden van dit recept

  • 570 kcal
  • Eiwitten: 20,5 gram
  • Koolhydraten: 26 gram
  • Vetten: 39,5 gram
  • Vezels: 14,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 ei
  • 150 gram sperziebonen (vers of uit de diepvries)
  • 150 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
  • 125 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml water
  • 25 gram walnoten
  • ¼ bouillonblokje*
  • Extra vierge kokosolie
  • Zwarte peper
  • Optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in stukjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
  2. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de walnoten grof.
  3. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
  5. Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes (inclusief sap), het water en het kwart bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  6. Laat 10 à 15 minuten pruttelen, totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe en roer goed door. Voeg tussentijds een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
  7. Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een kleine koekenpan, breek het ei in de pan en bak het ei enkele minuten.
  8. Schep de sperziebonen in tomatensaus in een diep bord en leg het ei er bovenop.
  9. Breng het gerecht op smaak met een snufje zwarte peper.
  10. Garneer met de walnoten.
  11. Optioneel: hak wat verse peterselie fijn en strooi over het geheel.

*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.Variatietip: Vervang de walnoten door ongezouten noten naar keuze.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!
Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Koolhydraatarme recepten
Slabootjes met gerookte zalm, avocado en kwarteleitjes

Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…

Recepten
Rode bietensoep met geitenkaas en peterselie

Rode bietensoep is niet alleen erg lekker en gezond, maar ook nog eens snel…

Recepten
Bloemkoolpap met mango, kokos en kaneel

De naam schrikt wellicht een beetje af, maar laat je niet ontmoedigen: dit ontbijt…

Koolhydraatarme recepten
Kaas-broccoliquiche met zongedroogde tomaat

Een koolhydraatarme quiche: bestaat dat? Jazeker! Dit recept voor kaas-broccoliquiche bevat weinig koolhydraten en…

Recepten
Speculaas overnight oats met banaan en noten

Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…

Recepten
Dadel-bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Eén plak van dit dadel-bananenbrood…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen