✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Sperziebonen met tomatensaus, ei en walnoten

Deze snelle maaltijd met sperziebonen, tomatensaus, ei en walnoten is ideaal voor op een drukke dag.

Voor deze gezonde avondmaaltijd heb je slechts twee pannen nodig. Oftewel: na het eten weinig afwas. Dat is fijn!

Maak je dit gerecht voor twee of meer personen? Vergroot dan de hoeveelheden.

Voedingswaarden van dit recept

  • 570 kcal
  • Eiwitten: 20,5 gram
  • Koolhydraten: 26 gram
  • Vetten: 39,5 gram
  • Vezels: 14,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 ei
  • 150 gram sperziebonen (vers of uit de diepvries)
  • 150 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
  • 125 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml water
  • 25 gram walnoten
  • ¼ bouillonblokje*
  • Extra vierge kokosolie
  • Zwarte peper
  • Optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in stukjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
  2. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de walnoten grof.
  3. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
  5. Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes (inclusief sap), het water en het kwart bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  6. Laat 10 à 15 minuten pruttelen, totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe en roer goed door. Voeg tussentijds een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
  7. Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een kleine koekenpan, breek het ei in de pan en bak het ei enkele minuten.
  8. Schep de sperziebonen in tomatensaus in een diep bord en leg het ei er bovenop.
  9. Breng het gerecht op smaak met een snufje zwarte peper.
  10. Garneer met de walnoten.
  11. Optioneel: hak wat verse peterselie fijn en strooi over het geheel.

*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.Variatietip: Vervang de walnoten door ongezouten noten naar keuze.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!
Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Koolhydraatarme recepten
Eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado

Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…

Koolhydraatarme recepten
Gevulde courgetterolletjes in tomatensaus

Ingrediënten (voor 1 persoon) 100 gram kipgehakt 50 gram verse spinazie 1 courgette 1…

Recepten
Verse tomatensoep (van 4 soorten tomaten)

Deze heerlijke verse tomatensoep is gemaakt van 4 soorten tomaten. In 20 minuten staat…

Koolhydraatarme recepten
Kippenbout en groenten uit de oven

Dit is een smakelijk en makkelijk koolhydraatarm recept: handig voor als je geen zin…

Koolhydraatarme recepten
Verwarmend pompoen drankje

Dit is een heerlijk en gezond pompoen drankje dat jou van binnenuit verwarmt. Lekker…

Koolhydraatarme recepten
Garnalensalade met avocado, yoghurt en limoen

Deze lekkere en gezonde garnalensalade met avocado, yoghurt en limoen is koolhydraatarm, makkelijk om…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen