✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Sperziebonen met tomatensaus, ei en walnoten

Deze snelle maaltijd met sperziebonen, tomatensaus, ei en walnoten is ideaal voor op een drukke dag.

Voor deze gezonde avondmaaltijd heb je slechts twee pannen nodig. Oftewel: na het eten weinig afwas. Dat is fijn!

Maak je dit gerecht voor twee of meer personen? Vergroot dan de hoeveelheden.

Voedingswaarden van dit recept

  • 570 kcal
  • Eiwitten: 20,5 gram
  • Koolhydraten: 26 gram
  • Vetten: 39,5 gram
  • Vezels: 14,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 ei
  • 150 gram sperziebonen (vers of uit de diepvries)
  • 150 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
  • 125 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
  • 1 ui (100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml water
  • 25 gram walnoten
  • ¼ bouillonblokje*
  • Extra vierge kokosolie
  • Zwarte peper
  • Optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in stukjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
  2. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de walnoten grof.
  3. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
  5. Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes (inclusief sap), het water en het kwart bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  6. Laat 10 à 15 minuten pruttelen, totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe en roer goed door. Voeg tussentijds een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
  7. Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een kleine koekenpan, breek het ei in de pan en bak het ei enkele minuten.
  8. Schep de sperziebonen in tomatensaus in een diep bord en leg het ei er bovenop.
  9. Breng het gerecht op smaak met een snufje zwarte peper.
  10. Garneer met de walnoten.
  11. Optioneel: hak wat verse peterselie fijn en strooi over het geheel.

*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.Variatietip: Vervang de walnoten door ongezouten noten naar keuze.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Koolhydraatarme recepten
Maaltijdsalade met biefstuk en hummus

Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…

Koolhydraatarme recepten
Ei-preisalade op rijstwafels

Deze lunch is koolhydraatarm, gezond en makkelijk om te maken. Je kunt de ei-preisalade…

Recepten
Watermeloen-limonade

Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen