Slawraps met garnalen en avocado
Dit lunchgerecht is om je vingers bij af te likken. De sla maakt het lekker knapperig en samen met de pittige garnalen en romige avocado zijn deze slawraps echt een succesnummer voor de lunch.
Dit is een koolhydraatarm recept dat goed in een koolhydraatarm dieet past.
Voedingswaarden van dit recept
- 325 kcal
- Eiwitten: 17,5 gram
- Koolhydraten: 4,5 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 gram garnalen
- 50 gram cherrytomaten
- 1 kropje little gem / baby romaine sla (100 gram)
- ½ avocado (80 gram)
- ½ citroen
- Chilipoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Snijd de cherrytomaten en het vruchtvlees van de halve avocado in stukjes.
- Bestrooi de garnalen met een snuf chilipoeder, zeezout en zwarte peper.
- Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om enkele minuten op hoog vuur.
- Haal ondertussen de blaadjes van de little gem / baby romaine sla los, was ze en dep droog met keukenpapier.
- Leg de slabladeren met de bolle kant naar beneden op een bord.
- Schep de garnalen, de cherrytomaten en de avocado in de slawraps.
- Knijp de halve citroen uit over de slawraps.
Variatietip: Vervang de garnalen door 70 gram in blokjes gesneden kipfilet.
Vegetarische optie: Vervang de garnalen door 50 gram in blokjes gesneden tempeh. Verwerk op dezelfde manier als de garnalen. Je kunt de garnalen ook vervangen door 45 gram verkruimelde fetakaas of geitenkaas (naturel). Voeg het toe bij stap 6.
Deze auberginepakketjes uit de oven zijn niet alleen gezond en lekker, maar zien er…
Deze wortel-bloemkoolsoep is makkelijk om te maken, super smaakvol én gezond. Na het eten…
Dit ontbijtje is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond én…
Deze kip-kerriesoep is makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…
Deze courgetterolletjes in tomatensaus zijn een voorbeeld van een gezond en lekker gerecht dat…