Slawraps met garnalen en avocado
Dit lunchgerecht is om je vingers bij af te likken. De sla maakt het lekker knapperig en samen met de pittige garnalen en romige avocado zijn deze slawraps echt een succesnummer voor de lunch.
Dit is een koolhydraatarm recept dat goed in een koolhydraatarm dieet past.
Voedingswaarden van dit recept
- 325 kcal
- Eiwitten: 17,5 gram
- Koolhydraten: 4,5 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 gram garnalen
- 50 gram cherrytomaten
- 1 kropje little gem / baby romaine sla (100 gram)
- ½ avocado (80 gram)
- ½ citroen
- Chilipoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Snijd de cherrytomaten en het vruchtvlees van de halve avocado in stukjes.
- Bestrooi de garnalen met een snuf chilipoeder, zeezout en zwarte peper.
- Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om enkele minuten op hoog vuur.
- Haal ondertussen de blaadjes van de little gem / baby romaine sla los, was ze en dep droog met keukenpapier.
- Leg de slabladeren met de bolle kant naar beneden op een bord.
- Schep de garnalen, de cherrytomaten en de avocado in de slawraps.
- Knijp de halve citroen uit over de slawraps.
Variatietip: Vervang de garnalen door 70 gram in blokjes gesneden kipfilet.
Vegetarische optie: Vervang de garnalen door 50 gram in blokjes gesneden tempeh. Verwerk op dezelfde manier als de garnalen. Je kunt de garnalen ook vervangen door 45 gram verkruimelde fetakaas of geitenkaas (naturel). Voeg het toe bij stap 6.
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Deel dit artikel: