Rode bloemkoolrisotto met geitenkaas en kabeljauw
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm en eiwitrijk? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme risotto gemaakt van bloemkoolrijst. Heerlijk met bieten, geitenkaas en kabeljauw!
Onderaan het recept vind je tips om dit recept zuivelvrij en/of vegetarisch te maken.
Ga je deze rode bloemkoolrisotto voor meerdere personen maken? Vermenigvuldig de hoeveelheid van de ingrediënten dan met het aantal personen waarvoor je kookt.
Heb je behoefte aan meer gezonde recepten die je helpen afvallen? Dan is PuurFiguur Premium wat voor jou!
Voedingswaarden van dit recept
- 524 kcal
- Eiwitten: 43 gram
- Koolhydraten: 17,5 gram
- Vetten: 30 gram
- Vezels: 8,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 175 gram kabeljauwfilet
- 200 gram bloemkoolrijst
- 50 gram rauwe rode biet
- 1 ui (100 gram)
- 1 teentje knoflook
- 35 gram geitenkaas (naturel)
- ½ tl gedroogde tijm
- ¼ bouillonblokje*
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Rasp de rode biet, snipper de ui en pers de knoflook.
- Bestrooi de kabeljauwfilet met zeezout en zwarte peper.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet om en om circa 8 minuten, totdat deze naar wens gaar is. Ga ondertussen verder met het recept.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan, hapjespan of koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.
- Voeg de rode biet en de gedroogde tijm toe en bak circa 3 minuten mee.
- Voeg het kwart bouillonblokje en een scheutje water toe en breng aan de kook.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak het geheel al roerend enkele minuten, totdat de bloemkoolrijst en de rode biet naar wens gaar zijn.
- Breng de rode bloemkoolrisotto op smaak met zwarte peper.
- Schep de rode bloemkoolrisotto in een diep bord, leg de kabeljauwfilet erbovenop en verkruimel de geitenkaas erover.
*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.
Budgettip: Vervang de kabeljauwfilet door koolvisfilet (uit de diepvries) of kies voor een vegetarische optie.
Vegetarische optie: Vervang de kabeljauwfilet door 40 gram geitenkaas (extra) of 115 gram voorgekookte linzen. Kies je voor linzen? Voeg ze toe bij stap 6.
Zuivelvrije optie: Vervang de geitenkaas door 15 gram gehakte noten, 15 gram zonnebloempitten of 15 gram (geroosterde) pijnboompitten.
Vaker gezond avondeten? De receptenboeken van PuurFiguur bevatten dinermaaltijden die passen in een uitgebalanceerd menu voor de hele week.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: