Pittige kip met quinoa en paksoi recept

Een snelle en simpele, maar erg voedzame maaltijd. Quinoa is een fantastische vervanger voor rijst, en is om deze reden in veel verschillende gerechten te gebruiken.

Quinoa is een goede bron van plantaardige eiwitten en bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E. Deze voedingsstoffen zijn erg belangrijk voor een goede werking van je spieren, hart en zenuwstelsel.

Dit gerecht heeft ontgiftende eigenschappen en werkt bevorderend voor je spijsvertering. Dit komt onder andere door de gezonde groente paksoi.

Dit recept is gebaseerd op de richtlijnen van het Simpel Slank programma. Volg je het programma al, dan kun je dit gerecht aan je receptenboek toevoegen.

Voedingswaarden van deze salade

Totaal / per persoon:

Energie: 1030 kcal (calorieën) / 515 kcal
Eiwitten: 83 gram / 41,5 gram
Koolhydraten: 79 gram / 39,5 gram
Vetten: 41 gram / 20,5 gram
Vezels: 13 gram / 6,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 80 gram quinoa
  • 300 gram kippendijfilet (200 gram)
  • 1 stronk paksoi (450 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el honing (20 gram)
  • Het sap van ½ citroen
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijfilet in blokjes.
  2. Hak de rode chilipeper fijn.
  3. Marineer de kip met een eetlepel olie, het paprikapoeder, de cayennepeper, het citroensap, de fijngehakte chilipeper en een snuf zeezout.
  4. Verhit een wokpan (zonder olie) en voeg de kip toe.
  5. Bak de kip drie minuten op hoog vuur, zodat deze een krokant laagje krijgt. Zet het vuur laag en bak de kip nog circa vijf minuten, totdat deze gaar is.
  6. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Snijd de paprika in dunne repen en de paksoi in grove stukken.
  8. Voeg de paksoi en paprika aan de wokpan toe en bak enkele minuten mee.
  9. Serveer de quinoa met de gewokte kip en groentes, en strooi de (geroosterde) sesamzaadjes overheen.
  10. Druppel de honing over het gerecht.

Tip: Je kunt de quinoa romig maken door er een klontje kokosolie doorheen te roeren.