Pittige kip met quinoa en paksoi recept

Een snelle en simpele, maar erg voedzame maaltijd. Quinoa is een fantastische vervanger voor rijst, en is om deze reden in veel verschillende gerechten te gebruiken. Quinoa is een goede bron van plantaardige eiwitten en bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E. Deze voedingsstoffen zijn erg belangrijk voor een goede werking van je spieren, hart en zenuwstelsel.

Dit gerecht heeft ontgiftende eigenschappen en werkt bevorderend voor je spijsvertering. Dit komt onder andere door de gezonde groente paksoi.

Dit recept is gebaseerd op het Simpel Slank programma. Volg je het programma al, dan kun je dit gerecht aan je receptenboek toevoegen.

Voedingswaarde van deze salade

Totaal / Per persoon:

Energie: 1054 kcal (calorieën) / 527 kcal
Koolhydraten: 98 gram / 49 gram
Vezels: 14 gram / 7 gram
Suikers: 31 gram / 15,5 gram
Eiwitten: 70 gram / 35 gram
Vetten: 34 gram / 17 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kippendijen (200 gram)
  • 3 el honing (30 gram)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 paksoi (450 gram)
  • 1 paprika (200 gram)
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 100 gram ongekookte quinoa
  • Het sap van ½ citroen
  • Sesamzaad (10 gram)
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Maak in iedere kippendij drie inkepingen.
  2. Marineer de kip met een scheutje olie, paprikapoeder, cayennepeper, citroensap, zout, peper en fijngehakte chilipeper.
  3. Verwarm een wokpan (zonder olie).
  4. Bak de kip drie minuten op hoog vuur, zodat het een krokant laagje krijgt. Zet het vuur laag en bak de kip nog circa vijf minuten, totdat deze gaar is.
  5. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Snijd de paprika in dunne repen en de paksoi in grove stukken.
  7. Voeg de paksoi en paprika aan de wokpan toe en bak enkele minuten mee.
  8. Serveer de quinoa met de gewokte kip en groentes, en strooi er wat (geroosterde) sesamzaadjes overheen.
  9. Druppel de honing over het gerecht.

Tip: Je kunt de quinoa romig maken door er een klontje kokosolie doorheen te roeren.