Diner recept: ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Er zijn weinig gerechten die simpeler te bereiden zijn dan deze zoete aardappel ovenschotel. De bereiding kost maximaal 5-10 minuten van je tijd, en het enige wat je daarna nog hoeft te doen is wachten.

Deze ovenschotel bevat alleen maar gezonde, verse en onbewerkte producten. Daarmee wil ik laten zien dat gezond eten echt niet moeilijk hoeft te zijn.

Dit gerecht bevat veel eiwitten en geeft een lang verzadigd gevoel. De zoete aardappel is een gezonde vervanger voor de gewone aardappel en zorgt ervoor dat je lang verzadigd blijft.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per persoon:

Energie: 1292 kcal (calorieën) / 547 kcal
Eiwitten: 62 gram / 31 gram
Koolhydraten: 96 gram / 48 gram
Vetten: 52 gram / 26 gram
Vezels: 22 gram / 11 gram

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 gram zoete aardappel
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Paprikapoeder
  • Gedroogde tijm
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met een scheutje olie.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal.
  4. Snijd de rode ui in ringen en verspreid over de ovenschaal.
  5. Snijd de aubergine in plakjes van 1 cm dik en leg bovenop de uien.
  6. Kruid het gehakt met een snuf paprikapoeder, zeezout en zwarte peper.
  7. Pluk het gehakt in kleine stukjes en verdeel over de ovenschaal.
  8. Snijd de tomaten in plakken en leg deze bovenop het gehakt.
  9. Snijd de citroen doormidden en leg beide helften in de ovenschaal.
  10. Druppel een eetlepel olie over het geheel en voeg zeezout, zwarte peper en gedroogde tijm naar smaak toe.
  11. Dek het gerecht af met een stuk aluminiumfolie en schuif de ovenschaal in de oven.
  12. Bak de ovenschotel circa 30-40 minuten, totdat de zoete aardappel gaar is.
  13. Knijp de citroen over het gerecht uit.