Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt
Er zijn weinig gerechten die simpeler te bereiden zijn dan deze zoete aardappel ovenschotel.
De bereiding kost 5-10 minuten van je tijd, en het enige wat je daarna nog hoeft te doen is wachten.
Deze ovenschotel bevat alleen maar gezonde, verse en onbewerkte producten. Daarmee willen wij laten zien dat gezond eten echt niet moeilijk hoeft te zijn.
Dit gerecht bevat veel eiwitten en geeft je daarom lang een verzadigd gevoel.
De zoete aardappel is een gezonde vervanger voor de gewone aardappel en zorgt ervoor dat je vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgt.
Dit recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden van dit recept (per portie)
- 547 kcal
- Eiwitten: 31 gram
- Koolhydraten: 48 gram
- Vetten: 26 gram
- Vezels: 11 gram
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 300 gram zoete aardappel
- 250 gram mager rundergehakt
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 citroen
- Paprikapoeder
- Gedroogde tijm
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ovenschaal in met een scheutje gesmolten kokosolie.
- Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal.
- Snijd de rode ui in ringen en verspreid over de ovenschaal.
- Snijd de aubergine in plakjes van 1 cm dik en leg bovenop de uien.
- Kruid het gehakt met een snuf paprikapoeder, zeezout en zwarte peper.
- Pluk het gehakt in kleine stukjes en verdeel over de ovenschaal.
- Snijd de tomaten in plakken en leg deze bovenop het gehakt.
- Snijd de citroen doormidden en leg beide helften in de ovenschaal.
- Druppel een eetlepel gesmolten kokosolie over het geheel en voeg zeezout, zwarte peper en gedroogde tijm naar smaak toe.
- Dek het gerecht af met een stuk aluminiumfolie en schuif de ovenschaal in de oven.
- Bak de ovenschotel circa 30-40 minuten, totdat de zoete aardappel gaar is.
- Knijp de citroen over het gerecht uit.
Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…
Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…
Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…
Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…
Deze lunch is koolhydraatarm, gezond en makkelijk om te maken. Je kunt de ei-preisalade…
Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…
Een volgende keer zou ik een uur oventijd nemen, het gerecht was heerlijk.
Goed om te horen Trudie! Groet, Bianca
Het gerecht was na 40 minuten nog helemaal niet gaar. Staat er nu nog een half uur in. Ik ben benieuwd.
Lijkt me super recept, ga het zeker proberen.
Hij is erg lekker. Geniet ervan 🙂
Dit recept ga ik zeker maken. Lijk mij heel lekker.
Zal ik zeker klaarmaken . Dank u..Gerda.