✓ Verlies tot 2 kilo per week | Gratis verzending | Zomeractie!

32% korting op de Zomer Slank Gids >> 32% korting op de Zomer Slank Gids >>

Koolhydraatarme blueberry muffins recept met kaneel

Gezond en lekker… Kan dat samen gaan? Jazeker! Deze heerlijke muffins bewijzen dat.

Deze muffins zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, waardoor je geen onnodige toevoegingen of E-nummers binnenkrijgt.

Voedingswaarden (per muffin)

  • 84 kcal
  • Eiwitten: 3,5 gram
  • Koolhydraten: 12,7 gram
  • Vetten: 2,2 gram
  • Vezels: 1,7 gram

Ingrediënten (voor 6 muffins)

  • 75 gram havermout
  • 75 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • 1 banaan (100 gram)
  • 1 ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 gram bakpoeder
  • Snufje zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, de banaan, het ei, het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zeezout in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad beslag.
  3. Roer de blauwe bessen door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over 6 (siliconen) muffinvormpjes.
  5. Schuif de muffinvormpjes in de oven en bak de muffins circa 20 minuten, totdat ze gaar zijn. De muffins zijn gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (15) Verberg reacties Toon alle reacties
Kim Vlamings
10 augustus 2025
Reageren

Ik heb exact gedaan wat er staat, ook de oven op 180 graden maar de cakes rijzen niet waardoor de substantie heel vast is. Ik had verwacht dat ze luchtiger zouden zijn. Graag zou ik een voorbeeld zien hoe ze eruit moeten zien.

    Annemiek van der Krogt
    12 augustus 2025
    Reageren

    Hoi Kim,

    Leuk dat je het recept hebt gemaakt en goed dat je het checkt. Bij recepten op basis van havermout is het normaal dat ze wat compacter blijven dan baksels met tarwemeel. Havermout bevat namelijk geen gluten, en gluten zorgen er juist voor dat het beslag lucht kan vasthouden en rijzen. Daardoor krijg je met havermout vaak een stevigere structuur, zelfs wanneer je bakpoeder gebruikt en de oventemperatuur juist is.
    De muffins zijn dus bedoeld om wat vaster van structuur te zijn dan bijvoorbeeld luchtige cakejes. Hopelijk geeft dit wat duidelijkheid over het resultaat dat je hebt gekregen.

    We hopen dat je van de muffins geniet 🙂

    Veel bakplezier en hartelijke groeten,

    Team PuurFiguur

Leny Exel
2 juni 2025
Reageren

waarom kan ik dit recept niet zo uitprinten, kan dat nergens vinden,
graag reactie.

    Susanne Chrispijn
    5 juni 2025
    Reageren

    Op onze website vind je geen print-optie, maar je kunt wel de pagina printen. Via Archief en dan printen of Ctrl + P.
    Hopelijk lukt het zo. 🙂

Dirkje
2 juni 2025
Reageren

Waar kan ik de banaan door vervangen?

    Susanne Chrispijn
    2 juni 2025
    Reageren

    Je kunt het vervangen door appelmoes, dit zal wel wat invloed hebben op de smaak. Je kunt eventueel wat stevia of honing aan het recept toevoegen (indien gewenst uiteraard)

Stephanie
1 maart 2022
Reageren

Kun je ook havermeel gebruiken ipv havermout? zo ja welke hoeveelheid?

    Susanne Chrispijn
    2 maart 2022
    Reageren

    Ja dat kan, je kunt dan dezelfde hoeveelheden aanhouden.

      Sjoukje
      11 maart 2024

      Hoi Susanne, kan ik deze invriezen? Ik ga ze zometeen maken.

      Susanne Chrispijn
      12 maart 2024

      Jazeker dat kan. Zijn de muffins goed gelukt en smaken ze lekker? 🙂

Joslyn
23 mei 2021
Reageren

Kun je in dit recept ook het ei vervangen wegens een ei-allergie? Of heeft dit invloed op het bakresultaat?

    Jacqueline
    25 maart 2023
    Reageren

    Je kunt t ook vervangen voor suikervrije appelmoes.

    Susanne Chrispijn
    1 juni 2021
    Reageren

    Hoi Joslyn, je kunt het ei vervangen voor een kant-en-klare eivervanger. De bekendste is No-egg en is te koop bij natuurvoedingswinkels en Jumbo. No-egg kun je ook voor andere toepassingen gebruiken. Succes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Recepten
Gezond softijs van banaan

Met dit recept maak je gezond ijs (softijs) gemaakt van banaan. Dat klinkt misschien…

Koolhydraatarme recepten
Zalm van de BBQ met honing-mosterdsaus

Ga je barbecueën? Dan hebben we een heerlijk recept voor je. Deze zalm met…

Koolhydraatarme recepten
Shaslicks van de BBQ met knoflooksaus en Libanese salade

Met dit BBQ recept voor kip shaslicks met knoflooksaus en Libanese salade maak je…

Koolhydraatarme recepten
Koolhydraatarm frambozen-yoghurtijs

IJs eten tijdens het afvallen? Het kan! Met dit recept voor frambozen-yoghurtijs kun je…

Recepten
Watermeloen-limonade

Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…

Koolhydraatarme recepten
Gegrilde perzik met ricotta en pistachenoten

Voor dit lekkere ontbijtje heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ook is het snel…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt met 100+ lekkere recepten
  • 5 eiwitrijke weekmenu's
  • Val tot 2 kilo per week af
  • Afvallen zonder hongergevoel
Ontdek de voordelen